EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM EKPSS yerleştirme sonuç takvimi!

EKPSS tercihlerini 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen memur adayları sonuçların ilan edileceği tarihe odaklandı. Engelli vatandaşlar sonuçların açıklanmasıyla birlikte yerleştikleri kadroları öğrenebilecek. EKPSS tercih sonuçları ÖSYM AİS’ten T.C kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabilecek. Peki 2021 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM EKPSS yerleştirme sonuç takvimi!
EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM EKPSS yerleştirme sonuç takvimi!
GİRİŞ 20.01.2021 09:48 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:48

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 15 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınav sonuçları 17 Aralık tarihinde açıklandı. Sınavdan aldıkları puanları belli olan adaylar yerleşmek istedikleri kadro tercihlerini 13 Ocak itibariyle tercih etmeye başladı. ÖSYM tarafından alınan tercihler 19 Ocak’ta sona erecek. Heyecanlı bir şekilde atandıkları kamu kurumlarını öğrenmek isteyen adaylar tercih sonuçları için yapılacak açıklamayı bekliyor.  Önlisans, lisans ve ortaöğretim mezunlarının yerleştirme işlemlerinde adayların puanları, tercih öncelikleri dikkate alınacak. Aynı puana sahip adaylarda  diploma tarihi ve yaşı büyük adaylara öncelik verilecek. 2021 EKPSS tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte sonuç sorgulama ekranı!

2021 EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihleri yarın itibariyle sona erecek. ÖSYM’den herhangi bir sonuç açıklaması yapılmazken geçtiğimiz dönemde tercihler 30 Kasım 2020 tarihinde sona ermiş ve sonuçlar 17 Aralık tarihinde adayların erişimine açılmıştı. Bu yılda bu süre dikkate alındığında 2021 EKPSS tercih sonuçlarının Şubat ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Tercih sonuçları ÖSYM’nin sonuç sayfası üzerinden açıklanacak. Adaylar sistem üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle sorgulama işlemi yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. 

Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma
başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir. 

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

EKPSS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

 Adaylar tercihlerini 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 19 Ocak 2021 günü, saat 23.59’da sona erecektir. 

Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir kadro için mezun olunan program/alan/dal koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk