Lise öğrencileri 22 Ocak Cuma günü dijital karne alacak mı? MEB 9,10,11 ve 12. sınıf puanları..

Lise öğrencileri 1. dönem karne alacak mı? MEB tarafından açıklanan takvime göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem 22 Ocak tarihinde sona erecek. Lise eğitimi alan 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri ne zaman ve nasıl karne alacağını merak ediyor. Bu dönem okullarda hareketlilik yaşanmaması için karneler dijital olarak verilecek. İlkokul ve ortaokul öğrencileri karne puanları katılım notları ile belirlenecek..

Lise öğrencileri 22 Ocak Cuma günü dijital karne alacak mı? MEB 9,10,11 ve 12. sınıf puanları..
Lise öğrencileri 22 Ocak Cuma günü dijital karne alacak mı? MEB 9,10,11 ve 12. sınıf puanları..
GİRİŞ 21.01.2021 16:18 GÜNCELLEME 21.01.2021 16:18
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

MEB Bakanlığı 25 Aralık’ta yaptığı açıklamada lise öğrencilerinin karne notlarının belirleneceği yüz yüze sınavların iptal edildiğini duyurdu. Milli Eğitim  Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete yaptığı açıklamasında sınavların yüzde 40’nın tamamlandığını belirtti. MEB salgın koşulları nedeniyle lise öğrencilerinin karne notlarını oluşturacak sınavların ertelenmesi kararını aldı. Evlerinden uzaktan eğitimlerini sürdüren lise kademeleri karnelerin ne zaman ve neye göre verileceğini araştırıyor. Özellikle YKS sınavı sonrası öğrencilerin karne notlarından oluşan dönem sonu puanları üniversiteye girişte önemli bir rol oynuyor. Birinci dönemin sona ermesine bir haftadan kısa bir süre kala kafa karışıklığı yaşayan lise öğrencileri karne verilip verilmeyeceğine odaklandı. Peki Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar karne alacak mı? Lise karne notları nasıl verilecek? İşte konuyla ilgili MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama ve detaylar…

Yüz yüze eğitim Ocak itibariyle başlıyor! MEB kısıtlama kaldırılması için 81 ile yazı gönderdi!

LİSE ÖĞRENCİLERİ BU DÖNEM KARNE ALACAK MI?

9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri birinci dönemin sona ereceği 22 Ocak cuma günü karne almayacak. Milli Eğitim Bakanlığı,  liselerde karne notlarının yapılacak sınavlar sonucunda belirlenmesi kararını aldı. 

Alınan karar doğrultusunda lise öğrencileri 2. dönemin başlayacağı 15 Şubat 2021 tarihi sonrasında yapılacak yüz yüze sınavlara katılacak.  Ortaöğretim Genel Müdürü yaptığı açıklamada sınav notları tamamlandığında dönem tamamlama işleminin gerçekleşeceğini ifade etti. 

2. dönem yapılacak yüz yüze sınavlar neticesinde lise öğrencilerinin birinci dönem karne notları oluşturulacak. Yüz yüze eğitim varken yapılan 1. dönem notları ve ikinci dönem yapılan sınavların sonuçları e-Okul sistemine girilecek. Öğrenciler VBS üzerinden karne sonuçlarını görüntüleyebilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN E-KARNE KARARI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda okullarda yaşanabilecek  hareketliliğin önüne geçilebilmesi için dijital karne verilebileceğini ifade etmişti. Katıldığı canlı yayın programında gündeme özel açıklamalarda bulunan Bakan  karnelerin çevrimiçi ortamda dijital olarak verileceğini söyledi. Karne dağıtımıyla ilgili Ziya Selçuk “ Keşke beraber kol kola girip de karne heyecanını yaşayabilsek ama inşallah o günlerde gelecek. Ne olursa olsun çocukların karne almasını önemsediğimi söyleyebilirim. Dijital de olsa alsınlar, görsünler" ifadelerini kullandı. 

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim takviminde değişiklik yaptı. 22 Ocak’ta uzaktan eğitim sona erecek. 25 Ocak tarihinde başlayacak yarıyıl tatili bu yıl 21 gün yapılacak. Yüz yüze eğitim kararının alınması, pandemi koşullarının gözden geçirilmesiyle ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat’ta nihai karar verilecek. İşte detaylı takvim;

YORUMLAR 25
  • Gülçin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu büyük bir haksızlık ilkokul ve ortaokullar sınav olmuyor peki neden biz sınav oluyoruz?
    Cevapla
  • 10. Sınıf 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz sınav olduk ama haksızlık
    Cevapla
  • 9.sınıf 3 yıl önce Şikayet Et
    bence katılıma göre olsaydı daha iyiydi o zaman sınav yapılacaksa kolay olsun bizi zorlamasınlar
    Cevapla
  • Lise2 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynenn
    Cevapla
  • Wwwww 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence sınav olmalııı. kesinlikeee 11. Sınıf
    Cevapla
  • Furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de olmalı.
    Cevapla
  • 9 sınıf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya çeşke katılıma göre olsaydı bunu sevmedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün