Bakan Ziya Selçuk’tan kritik 15 Şubat okul açıklaması! MEB okullar ikinci dönem açılacak mı?

MEB Bakanı Ziya Selçuk, birinci dönemin sona erdiği 22 Ocak tarihinde öğrencileri yakından ilgilendiren konularda kritik açıklamalarda bulundu. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağı 15 Şubat tarihinde milyonlarca ilkokul, ortaokul, lise öğrencisi yüz yüze eğitime geçiş yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama!

Bakan Ziya Selçuk’tan kritik 15 Şubat okul açıklaması! MEB okullar ikinci dönem açılacak mı?
Bakan Ziya Selçuk’tan kritik 15 Şubat okul açıklaması! MEB okullar ikinci dönem açılacak mı?
GİRİŞ 25.01.2021 09:36 GÜNCELLEME 25.01.2021 09:36
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Okullarda eğitim faaliyetlerine devam etmek isteyen öğrenciler yüz yüze eğitimle ilgili eğitimin en yetkili isminden yapılacak açıklamayı bekliyordu. Dönem başında okullar kademeli olarak okula başlamış ve salgının pik yapmasının ardından 20 Kasım itibariyle uzaktan eğitime geçildi. Yasak ve tedbirlerin tekrar gelmesiyle vaka sayılarındaki düşüş öğrenci ve ailelerinde okulların  açılması için beklenti yarattı. MEB Bakanlığı bu hafta içerisinde aldığı karar ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı 8 ve 12. sınıf destekleme ve yetiştirme kurslarının 22 Ocak tarihinden itibaren kullanıma açtı. Uzman isimler bu hamleyi yüz yüze eğitimin hazırlığı olarak yorumladı. Bakan Ziya Selçuk ise okulların kademeli açılmasıyla senaryolar üzerinde çalıştıklarını belirtti.  Yarıyıl dönemi kapanış programında öğrencilere hitap eden Selçuk ikinci dönemin başlangıç tarihi olan 15 Şubatla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Peki okullar 15 Şubat’ta açılacak mı? İşte 15 Şubat okul açıklaması!

OKULLAR 15 ŞUBAT’TA AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl dönemi kapanış programında öğrencilere seslendi. 15 Şubat tarihinden itibaren sizleri okullarda görmek istiyoruz diyen Bakan “ Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım.” şeklinde konuştu.

KADEMELİ YÜZ YÜZE EĞİTİM PLANLAMASI YAPILIYOR!

Bakan Ziya Selçuk hafta içinde katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitimle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. “15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili ilke kararı aldık” ifadelerini kullanan Bakan okulların açılma şekliyle ilgili tecrübe sahibi olduklarını hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2. dönemin başlangıç tarihi olan 15 Şubat tarihinde okulların açılabilmesi için çalışma yaptığını biliniyor. Bakan Selçuk pandemi sebebiyle dinamik bir sürece sahip olan durumda okulların açılması üzerinde çalışılan senaryolarla ilgili olarak “ İki gün iki gün bölmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak açmak gibi. Çok farklı senaryolarımız, uyguladıklarımız ve uygulamadıklarımız var” dedi. MEB bu dönem başında kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. Buna benzer bir geçişin ikinci dönemde yaşanması bekleniyor. İşte yüz yüze eğitime geçiş tarihleri;

UZAKTAN EĞİTİMLE BİRİNCİ DÖNEM SONA ERDİ!

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Koronavirüs önlemleri sebebiyle öğrenciler bu dönem karnelerini e-Okul üzerinden dijital olarak aldı. Yarıyıl tatili, normal şartlarda ikinci dönem yapılacak nisan ara tatiliyle birleştirilecek 21 güne uzatıldı. İkinci dönem 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. İşte MEB takvimi;

22 OCAK 2021 BİRİNCİ DÖNEM SONU

25 OCAK 2021 YARIYIL TATİLİNİN BAŞLAMASI

15 ŞUBAT 2021 İKİNCİ DÖNEMİN BAŞLAMASI

18 HAZİRAN 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONU

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI AÇILIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki tavsiye kursları ile ilgili 81 ile yazı iki ayrı yazı gönderdi. Yazıya göre devlet okullarında eğitim alan 8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunları için isteğe bağlı faaliyet gösteren destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kursları  22 Ocak'tan itibaren yüz yüze eğitime başlayabilecek. Açılan kurslarda sınıf ve dersliklerde oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek.

Resmi okullardaki kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar, salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalabilecek. Özel okulların takviye kursları ile özel öğretim kurslarına devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar ise özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek.

YORUMLAR 48
  • fatma yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    bursa ortaokulu 75 sınıflar açıksın lülfen sayın bakan çok rıca kardesım canın sıkı bursa ortaokulu açıksın halfta 5 ğünü yap çok rıca ebadan olmuyor
    Cevapla
  • fatma yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    ortaokulu 5678 sınıflar hallfta 5 ğünü yap çok rıca ederıyorum ziya öğretmenim sayın bakan
    Cevapla
  • fatma yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    çok rıca ederıyorum sayın bakan terkar açıksın bursa okullar 5 678 lülfen çok rıca ederıyorum ziya öğretmenim
    Cevapla
  • fatma yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan lülfen okullar açılsın 5 678 sınıflar açıksın bursa ortaokukular ziya öğrtemenim çok rıca ederıyorum kapanmasın lülfen çok rıca ederıyorum o zaman özel eğitim meslek lisesi kapan halkızlık yapıyorumsunuz eşit yap
    Cevapla
  • fatma yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    meslek lisesi halfta 2 ğünü yap çok rıca ederıyorum sayın bakan ziya öğretmenim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...