Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! Böylesi ilk, ücretsiz olacak...

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlere mesleki gelişim eğitimi verecek. 14 bin 643 öğretmenin faydalanacağı eğitim ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamada eğitimlerin pazartesi günü başlayacağını ve ikinci dönem başlayana kadar tamamlanacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! Böylesi ilk, ücretsiz olacak...
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! Böylesi ilk, ücretsiz olacak...
GİRİŞ 24.01.2021 05:30 GÜNCELLEME 24.01.2021 08:34
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlerin tamamına özel eğitim ile ilgili mesleki gelişim eğitimi verecek. 81 ilde bulanan özel eğitim okullarında, evde veya hastanede, alanında ders ücreti karşılığında görev yapan 14 bin 643 öğretmene yönelik düzenlenecek eğitimler ücretsiz olacak. Video konferans yöntemiyle verilecek 10 saatlik eğitimlerin 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında tamamlanması planlanıyor.

BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ HEDEFLENİYOR

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek eğitimlerde özel eğitimde temel kavramlar, özel eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitim süreçleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik ortam ve materyal uyarlamaları, bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme süreçleri konularında bilgilendirme yapılması ve öğretmenlerin sahip oldukları bilgi ve becerilerin güncellenmesi hedefleniyor.

Son dakika... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Ücretsiz olacak

BAKAN SELÇUK: İLK DEFA BÖYLE BİR EĞİTİM DÜZENLENİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bakanlık olarak tüm öğrencilere bu süreçte sürekli destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! Ücretsiz olacak, böylesi ilk...

Selçuk, benzer şekilde öğretmenlerin Covid-19 salgın günlerinde eğitim süreçlerine destek olmak için de eğitimler düzenlediklerini kaydederek, "Bu kapsamda özel eğitim öğrencilerimizin eğitiminde öğretmenlerimizin farkındalığı ve yeni koşullara adaptasyonu çok daha kritik öneme sahiptir. Bu nedenle 81 ilde özel eğitim okullarımızda, özel eğitim sınıflarımızda, evde veya hastanelerde öğrencilerimizin eğitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öğretmenimizi de bu eğitimlerden yararlandırmak istedik. Ücretli öğretmenlere yönelik ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor. Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerimizin özel eğitim ile ilgili bilgilerini güncellemeyi ve Covid-19 salgını günlerinde yeni uygulamalar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Son dakika... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Ücretsiz olacak! Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan da açıklama geldi...

Bakan Selçuk, eğitimlerin pazartesi günü başlayacağını ve ikinci dönem başlayana kadar tamamlanacağını ifade ederek, "Süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: Böylesi ilk defa düzenleniyor, ücretsiz...

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN BAYRAK PAYLAŞIMI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ziyaret ettiği bir köy evinde balkondaki demir çubuğa takılan Türk bayrağının fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

Bakan Selçuk, fotoğrafla birlikte paylaştığı mesajında, " 'Her ev bir okul oldu' diyoruz ya geçenlerde gittiğim bir köy evinde gördüm bu kareyi. 'İçeride öğrenciler dersteyse ve evimizin bahçesi de şimdilik okul bahçesi olmuşsa bayrak direği neden olmasın?' demiş sanki evin sahibi" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 79
  • Kuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 6kardesiz 1tabletle olmuyo
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitimden verim alamıyoruz.
    Cevapla
  • Nazlı Kaplan 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz 6 öğrenciyiz 2miz ygsYe hazırlanıyoruz ama maddi durumdan dolayı ne dershaneye gidebiliyoruz ne canlı derslere katılabiliyor 1 tablet verildi ama sadece 1i girebiliyor diğerleri ders göremiyoruz bisey öğrendik küçüğü 3 e gidiyor sadece 1 i gördüğü için simdi dersleri kotu diğer kardeşim 8 e gidiyorliseye hazırlanıyor ama hiç derslere katilamadi derslerden geri kaldı, diğeri 11 egidiyo oda aynı şekilde derslere katılamıyorum, büyük abim üniversiteye gidiyo oda sınavlara giremiyor lütfen bize destek verin yardım edin dersleri tek başımıza yapamıyoruz siz büyüklerimizden yardım bekliyoruz lütfen sesimizi duyun saygılarımla
    Cevapla
  • Aysel kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi
    Cevapla
  • Aysel kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz iki kardeşiz 1 sekizci sınıfa gidiyorum kardeşim ise 6ya gidiyor biz hiç yardım gelmedi derslerimizde geri kalı yoruz abim lise hazırlandı için derslerinden geri kalıyor lütfen bi yardım istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!