Yüz yüze eğitimde son dakika gelişmesi! Bilim Kurulu 15 Şubat'ı erken buldu, işte yeni tarih...

Son dakika haberi: Bilim Kurulu önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Kurulun gündeminde okulların açılmasından, normalleşme adımlarına kadar pek çok kritik başlık vardı. Yüz yüze eğitim de toplantının önemli başlıklarından biriydi. Edinilen bilgiye göre bilim kurulu üyeleri yüz yüze eğitime geçiş için 15 Şubat tarihini erken olarak değerlendirdi...

Yüz yüze eğitimde son dakika gelişmesi! Bilim Kurulu 15 Şubat'ı erken buldu, işte yeni tarih...
Yüz yüze eğitimde son dakika gelişmesi! Bilim Kurulu 15 Şubat'ı erken buldu, işte yeni tarih...
GİRİŞ 28.01.2021 17:15 GÜNCELLEME 29.01.2021 16:14
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın edindiği bilgilere göre; Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında okulların açılmasından, normalleşme adımlarına kadar birçok önemli konu değerlendirildi.

15 ŞUBAT DEĞİL, 15 MART TARİHİ AĞIR BASTI

Bilim Kurulu, yüz yüze eğitimin başlaması için 15 Şubat'ın erken olduğunu düşünüyor. Sürecin ilerleyişine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart'ta başlaması görüşü ağırlık kazandı. 

Kurul, öğretmenler aşılanmadan okulların açılmaması gerektiğini belirtti. 

RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILIR?

Bilim Kurulu, restoran ve kafelerin açılması için de vaka sayısının düşmesi ve aşılanma oranın artması gerektiğinin altını çizdi.

MUTANT VİRÜS ALARMI

Toplantıda Kovid-19 mutasyonu da görüşülürken, dünyadaki veriler incelendi.

ZİYA SELÇUK: OKULLARIN AÇILIŞ TAKVİMİNE YANSIYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından okulların açılmasını isteyen çocukların görüntülerini içeren video paylaştı.

Bakan Selçuk, paylaşım ile birlikte "Okulumu çok özledim diyen kuzularıma artık 'çok haklısın' demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 214
  • Ali Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutant virüs tüm illerimize hızla yayılmaya başlamış. Bakanlık il il yayılma haritasını çıkardı. Ayrıca bu mutant virüsün daha ağır olduğu ve en kötüsü de öncekinin aksine bu mutant virüsün küçük yaş grupları üzerinde de etkili olduğu yönünde açıklamalar var. Eğitim öğretim bir şekilde telafi edilir. 2020 Martından bu yana koskoca 1 yıl geldi geçti işte. Önemli olan sağlık. Okullar açılmamalı. Virüse karşı tam koruma sağlanmalı, bu yıl bütün mücadele buna verilmeli ki bu virüsün acısını önümüzdeki yıl da çekmeyelim.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben şuan 5…sınıf öğrencisiyim....okulların açılmasını çok istiyorum....uzaktan nekadar düzenli derslere girsemde...okuldaki gibi olmuyor..bilgim eksik...odamı sınıf gibi kullaniyoru....okula giderken ki heyecanım olmuyor..sosyal hayat dışarda mesafeli degilki...herkes eğleniyor pazarlar carsilar otobüsler her yer kalabalık.....kısacası hayat durmuyor....ama bu gidişle bizim hayat elden gidiyor..OKula gitmek istiyorum
    Cevapla
  • Helin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben şu an 11.sınıfım ve ayt temelim hiç yok ve imkanlarım da çok kısıtlı 6 kardeşiz ve hepimiz de okuyoruz. Hiçbir şekilde dersleri yetiştiremiyorum ve sayısalcıyım lütfen ayt sınav konuları azaltılsın. Virüs ilk çıktığında 12.sınıf konularının yarısı sınav konularından çıkartıldı aynı toleransı bize de gösterin lütfen
    Cevapla
  • BTS 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakklısın allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • Ayşenur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 8. Sınıfa gidiyorum ve okullar açık değil uzaktan eğitim bir çoğumuz tarafından begenilmiyor lgs konularının hala değişmemesi cok kötü konu sayılarını azaltmalari gerekiyor bize destek vermeleri gerekiyor
    Cevapla
  • Kskfkgk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayse nur soyadi. Ney
    Cevapla
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen gerçekten doğru
    Cevapla
  • AYÇA 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık okullar açılsın şu an 11. sınıfım resmen okula gitmeden mezun olacam ve bizim girmemiz gereken bi sınav var yüzyüze eğitimle hiç bişey anlaşılmıyor biz nasıl sınava girecez?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı