Okullar ne zaman açılacak? Kabinede kritik 15 Şubat gündemi! MEB ikinci dönem yüz yüze eğitim..

Okullar ikinci dönem açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Kabine bugün toplanacak. Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için 15 Şubat tarihini erken buldu. MEB'den yayınlanan takvime göre yarıyıl tatili 14 gün sonra bitecek. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine kademeli olarak başlanması için çalışma yürütüyor.İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama..

Okullar ne zaman açılacak? Kabinede kritik 15 Şubat gündemi! MEB ikinci dönem yüz yüze eğitim..
Okullar ne zaman açılacak? Kabinede kritik 15 Şubat gündemi! MEB ikinci dönem yüz yüze eğitim..
GİRİŞ 01.02.2021 20:31 GÜNCELLEME 01.02.2021 20:38
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde kademeli olarak  ilkokul 1. sınıflar, okul öncesi eğitim kurumları, uygulamalı meslek liseleri ve sınav yılı olan 8-12 sınıflar yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. Koronavirüs vakalarının artış göstermesiyle okullarda eğitim faaliyetlerine ara verildi. Öğrenciler 20 Kasım itibariyle tamamen uzaktan eğitime geçti. İlk dönemi evlerinde  ders işleyerek tamamlayan öğrenciler ikinci dönem Milli Eğitim Bakanlığının okulların açılmasında nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. Takvime göre 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 15 Şubat tarihinde ikinci döneme başlayacak. Okulların açılma tarihi merak edilirken Bilim Kurulu’ndan 15 Şubat tarihi için erken uyarısı geldi. Bu değerlendirmenin ardından gözler bugün düzenlenecek Kabine Toplantısına çevrildi. Yasakların ve tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması gündemdeyken okullarla ilgili nihai karar Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek verilecek. Peki okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İşte MEB okulların açılmasıyla ilgili son yaşanan gelişmeler…

Tablet başvuru ekranı Şubat 2021! MEB açıkladı: 100 bin tablet daha dağıtılacak! Başvurular...


OKULLAR 1 MART'TA AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada  "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak." ifadelerini kullandı. 

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR! OKULLAR 15 ŞUBAT'TA AÇILACAK MI?

2021 yılının ikinci  Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bugün gerçekleştirilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerin ve yasakların kaldırılması yapılacak toplantıda görüşülecek.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta düzenlenen Bilim Kurulu Toplantısı ve salgının gidişatı ile ilgili detaylı bir sunum yapacak. Milyonlarca öğrenciyi ve aileyi yakından ilgilendiren okullarda yüz yüze eğitim konusu masaya yatırılacak. 

Geride bıraktığımız hafta içerisinde düzenlenen Bilim Kurulu’nda ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat tarihinin yüz yüze eğitim için erken olduğu bilgisi gelmişti. Bilim Kurulu üyeleri öğretmenlerin aşılanmadan okulların açılmaması yönünde görüş bildirdiği biliniyor.  MEB Bakanı Ziya Selçuk 15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili ilke kararı aldıklarını duyurmuştu. Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okullarla ilgili alınan kararı açıklaması bekleniyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve "Birlikte 23 Gün Etkinlikleri" programına video konferans yöntemiyle katıldı. 81 ildeki öğrencilere seslenen Bakan " 5 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz." şeklinde konuştu. 

Açıklamasının devamında ikinci döneme vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı 15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların durumuna bakıldığında okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında kararlılıkları olduğunu söyledi.

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU ÜYESİNDEN KRİTİK OKUL AÇIKLAMASI!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada çocukların bir an önce okula gitmesinin herkesin ortak gayesi olduğunu ifade etti. "Şu an için okulların açılması veya diğer kısıtlamalar ile ilgili kararları değerlendirmek için biraz erken olacağı kanısındayım." diyen İlhan  ikinci doz aşılama yapıldıktan sonra kısıtlamaların ve okulların açılmasını düşünmenin daha doğru olacağını söyledi.

Ocak ayının başında aşılama çalışmalarının başladığına dikkat çeken Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Şubat ayının ortasında 1 doz daha aşı yapılacak olursa antikorların oluşma düzeyinin en iyi 7’nci haftadan sonra olduğunu varsayarsak, mart ayının ortası gibi bazı şeyleri değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME NASIL BAŞLAYABİLİR?

YORUMLAR 143
  • Dilara 3 yıl önce Şikayet Et
    8 ve 12. Sınıflar için tam zamanlı açılacak Tarih:1 mart
    Cevapla
  • ............ 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw dalgamı geçiyorsunuz net bi karar verin beynim yandı
    Cevapla
  • Tuğçe 3 yıl önce Şikayet Et
    Lise 9.sınıflar ne zaman açılacak ben bunu öğrenmek istiyorum.Ne olur bir cevap yazın.
    Cevapla
  • ,,,,,,,,,, 3 yıl önce Şikayet Et
    ''öncellikle merhaba meb dan gelen habere göre geçen dönem açılmayan sınıflar açılacak bunların arasın da 7. 10. sınıflar gibi sınıflar açılacak ve köy okulları dikkate alınarak kademeli bir şekilde açılacağını duyurdu ''
    Cevapla
  • Cane sero 3 yıl önce Şikayet Et
    Lıse 2 ve3 ler için neden bilgi yok gerçekten bıktım evde kalmaktan
    Cevapla
  • ............ 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük ihtimalle geçen dönem okulla hiç gitmeyen öğrencilerin sınıfları açılacak bunların arasında '' 7 sınıf ve 10 sınıf var.!!
    Cevapla
  • Gülnur Sıla Varol 3 yıl önce Şikayet Et
    Banada verin lütfen bende giremiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı