Ortaokullar ne zaman okula başlayacak? MEB 2021 takvimi! 5,6,7. sınıflar liselerin ardından..

Ortaokul 5,6,7. sınıf öğrencileri kendileri için okullarda ders zilinin çalacağı tarihi araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1 Mart’ta uygulamalı eğitim veren liselerin açılma kararını aldı. Bu kararın ardından Ortaokulda eğitim alan binlerce öğrenci okullar ne zaman açılacak? sorusunun cevabına odaklandı. 8. sınıflar sınava girecekleri için yüz yüze eğitime başlayacak. İşte 2021 okulların açılma tarihi!

Ortaokullar ne zaman okula başlayacak? MEB 2021 takvimi! 5,6,7. sınıflar liselerin ardından..
Ortaokullar ne zaman okula başlayacak? MEB 2021 takvimi! 5,6,7. sınıflar liselerin ardından..
GİRİŞ 24.02.2021 12:59 GÜNCELLEME 24.02.2021 12:59
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı kademeli eğitime geçiş takvimini açıkladı. Okullarda yaşanacak yoğunluğun azaltılması için İlkokul, ortaokul ve liseler tam zamanlı olmasa da kısmi olarak yüz yüze eğitime başlayacak. 15 Şubat’ta ikinci dönemin başlamasıyla ilk olarak seyrek nüfuslu köy okulları açıldı. 1 Mart tarihinden itibaren İlkokulun tüm sınıfları,  Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, Çok Programlı Anadolu liseleri, Güzel Sanatlar liseleri ve Spor liseleri okullarına kavuşacak. Sınav stresi yaşayacak Ortaokul 8. sınıf öğrencileri ile 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlayacağı daha öncesinde açıklanmıştı. Açılmayan kademelerde özellikle ortaokulların açılma tarihi aileler ve öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri pandeminin gölgesinde uzaktan eğitimle döneme başladı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim takvimi!

ORTAOKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı diğer kademelerde olduğu gibi Ortaokul öğrencileri içinde yüz yüze eğitime geçiş planlaması yürütüyor. Bu yıl merkezi olarak gerçekleştirilecek Liseye Geçiş Sınavı’na katılan öğrencilerin ardından ilk olarak Ortaokula yeni başlayan 5. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili somut bir açıklama bulunmazken Mart ayından sonra okullarda yaşanabilecek vaka sayıları gözlemlenerek 5,6,7. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması için kesin karar verilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANINDAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız, Geçen hafta köy okullarımızı açtık, Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı." ifadelerini kullandı.

İLKOKUL ORTAOKUL VE LİSELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

1 Mart tarihinden itibaren resmi ve özel ilkokullar ile birlikte bu okulların bünyesinde eğitim faaliyetlerini yürüten ana sınıfları ve özel eğitim sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. 

Resmi ve özel ortaokullar ile İmam Hatip Ortaokullarının 8. sınıflarında yüz yüze eğitim yapılacak günler okul yönetimleri ve öğretmenler ile belirlenecek. Okula başlama, bitiş saatleri de okullara göre değişkenlik gösterebilecek.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde 1 Mart tarihinden itibaren tüm sınıf seviyelerinde (9,10,11,12) uygulama dersleri yüz yüze yapılacaktır. 12. sınıf öğrencilerinin merkezi sınavlara ilişkin beklentisi göz önünde bulundurularak haftada 24 ders saatini geçmeyecek şekilde planlama yapılacak.

ZİYA SELÇUK SOSYAL MEDYA HESABINDAN ÖĞRENCİLERE SESLENDİ!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yüz yüze eğitimle ilgili önemli noktalara değindi. Öğrencilerin seslerini duyduğunu ifade eden Bakan “ Biz salgın döneminde kararlarımızı, eğitimcilerle ve hekimlerle birlikte oluşturuyoruz. Salgının seyrini günlük izliyoruz. Neyin riskli, neyin gerekli olduğu konusunda verilere dayalı olarak ortak görüş geliştiriyoruz. Bu görüşmeler neticesinde, köy okullarımız ve ana okullarımız yüz yüze eğitime çoktan başladı.1 Mart'ta ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencilerimizle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimlerine başlıyor. “ ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM VELİ ONAYINA BIRAKILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde kademeli olsada yüz yüze eğitime geçiş kararlarını açıkladı. Ortaokullarda sadece 8. sınıflar yüz yüze eğitime başlarken aileler ortaokul kademelerinin açılması durumunda çocukları için nasıl bir karar vereceğini düşünüyor. Bakanlık geçtiğimiz eğitim yılında olduğu gibi bu dönemde de yüz yüze eğitimi zorunlu yapmadı. İsteyen veliler okul yönetimlerine imza vererek çocuklarının uzaktan eğitime devam etmesi talebinde bulunabilecek. Uzaktan eğitimlerini Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sürdüren öğrenciler devamsız sayılmayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÜZ YÜZE EĞİTİM TAKVİMİ!

YORUMLAR 91
  • Esra işkey 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu 6. Sınıfların açılması için dua ediyoruz duada kabul olmuyor ya valla Konya'da yaşıyorum Konya'da riskli umarım risk düşerse acilir
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende konyada
    Cevapla
  • MEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    alahım nr olur 5.sınıflar açılmasın veya sınavlar ertelensin
    Cevapla
  • Corona 3 yıl önce Şikayet Et
    yav 5.sınıfların açılacağı yok
    Cevapla
  • ZÜMRA 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav ayn ya
    Cevapla
  • hsdgksgfuısuk 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim okulda 5ler 6lar 7ler ve 8ler hep açıldı
    Cevapla
  • Hivda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence mutasyonlu korana vürüs var ve sağlık önemli o yüzden canlı derslere devamedilmesi sağlık açısından önemli olduğunu düşünüyorum bir yandan eteğinden geri kalanlarda var hepimiz ne yapacağımızı şaşırdık.
    Cevapla
  • Kübra Sena 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ama bazı öğrenciler de derslere katılamıyor bence daha iyisi okullar açılsın ama okullar bir gün olup bir gün olmasın bence okulun olmadığı gün de öğretmenler okul varkenki anlattığı konuyu anlatsın hem böylece kim hangisini isterse onu yapar öyle değil mi ?
    Cevapla
  • alper 3 yıl önce Şikayet Et
    benim kafadansın
    Cevapla
  • Nesibe Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım 5. Sınıflar açılır!!!
    Cevapla
  • Hacer 3 yıl önce Şikayet Et
    7. Sınıflarda açılmasını istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...