Önemli yüz yüze eğitim kararı! Artık valilik...

Yüz yüze eğitimin tüm sınıflarda başlatılma kararı, illerde Kovid-19 vakalarının seyrine göre valilikler tarafından alınacak. Valilikler, okullarda tam zamanlı eğitime geçilmesine de karar verebilecek.

Önemli  yüz yüze eğitim kararı! Artık valilik...
Önemli yüz yüze eğitim kararı! Artık valilik...
GİRİŞ 24.02.2021 08:47 GÜNCELLEME 24.02.2021 08:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yüz yüze eğitimde geri sayım başladı. Köy okullarının ardından ilkokulların tamamı ve 8 ile 12'nci sınıflar da 1 Mart'tan itibaren okullarına kavuşacak. İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Ortaokul 5, 6 ve 7 ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflar uzaktan eğitime devam edecek. Öte yandan okulların tüm kademelerde, 5 gün, yani tam zamanlı açılıp açılmayacağına valiler karar verebilecek. İllerde vakaların seyrine göre yüz yüze eğitime her kademede valilikler tarafından alınacak kararla başlanabilecek.

Sabah gazetesinden Ceyda Karaslan'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, "Çocuklarımızın okullarına kavuşması için velilerin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına, yasaklara uyması çok önemli. Vaka sayısı azaldıkça valilik kararınca o ildeki okullar tam zamanlı açılabilecek" dedi.

TÜRKÇE VE MATEMATİK YÜZ YÜZE

İlkokullarda öğrencilere Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüz yüze anlatılacak. Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek. Lise Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerine ise yüz yüze eğitimde yine LGS'deki konuların ağırlıklı olduğu dersler verilecek. Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yüz yüze eğitimle alınacak. 12'nci sınıflarda ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık için olan dersler var.

LİSELİLERE DİJİTAL KARNE

Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar da 1 Mart'tan itibaren 2 hafta içinde yüz yüze tamamlanacak. Öğrenciler 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu olacak. İkinci birinci dönem sınavları tamamlanamadığı için lise öğrencileri ilk kez birinci dönemin sonunda karne alamamıştı. İlk dönem sınavları tamamlandıktan sonra lise öğrencilerine dijital karne de verilecek.

'ÇOK ÖNEMLİ İKİ HAFTANIN ORTASINDAYIZ'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşım yaptı. Bakan Selçuk paylaşımında, "Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız. Geçen hafta köy okullarımızı açtık, pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı" dedi.

YORUMLAR 13
  • Salur 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayak tesisleri, oteller, çarşı, pazar sosyal mesafe ve kurallar dahilinde serbest ise, Okullarda haliyle açılmalı. Ders saatleri azaltılabilir ancak dersler okullarda olmalı. Çocuklar zaten parkta ve bahçede birlikteler. Kaldı ki okullar daha kontrollü, maske, mesafe ve temizlik önlemleri ile açılabilir.
    Cevapla
  • Cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar bir yıldır kapalı vaka sayısı düşmedi Bunun okulların kapalı olması ile ilgisi yok Olan çocukların geleceğine oldu
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    okulların açık olduğu ekim ve kasım aylarında vaka sayısı 30 bini geçmişti sen her halde o sıralarda türkiyede yaşamıyordun
    Cevapla
  • alsancak33 3 yıl önce Şikayet Et
    açık olsa daha da artardı demek ki
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamda ki neyin sevinci anlamak zor...
    Cevapla
  • Hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler sınavlardan yüksek not alsalar bile öğrencilerin notlarını düşürerek katliam yapıyor. Keşke o konuda bir hassasiyetini görseydik.
    Cevapla
  • caner can 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Bazı Köy okulların da hiç eğitim yok öğretmenler ve okul idarecileri çok ilgisiz
    Cevapla
  • Serra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir yılı geçti hala açmamanız geriye dönülmedik zararlar açabilir tamamen kapatmak yerine açmayı tercih etmeli ve tedbirlere kafa yormalısınız doktorlara kalsa kimse evden adım atmasın bunlar insanın fıtratına ters. İşin sağlık boyutunu ele alıp diğer boyutları göz ardı etmeniz facia olur. Yaz tatiline kadar açılmazsa bu çocuklar iki yıl okul yüzü görmemiş olacak yazık haftada bir de olsa açın artık
    Cevapla
  • Tuba 3 yıl önce Şikayet Et
    Evt çok doğru haftada 2 gün bile olsa açın yani gerçekten patladık evde sıkıldık Okulumuza kavuşalım artık yani
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'