AÖL 1. dönem online sınav giriş yapma! MEB Açık Lise sınavlarına öğrenci girişi nasıl yapılır?

AÖL 1. dönem çevrimiçi sınavları bugün saat 09.30’dan itibaren başlayacak. Açık Öğretim Lisesinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler sorumlu oldukları derslere AÖK Bilgi Yönetim sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapacak. Sınava girecekleri online dersi seçen adaylar sınavları başlatacak. Peki MEB AÖL çevrimiçi sınava giriş nasıl yapılır? İşte 2021 AÖL sınav giriş ekranı!

AÖL 1. dönem online sınav giriş yapma! MEB Açık Lise sınavlarına öğrenci girişi nasıl yapılır?
AÖL 1. dönem online sınav giriş yapma! MEB Açık Lise sınavlarına öğrenci girişi nasıl yapılır?
GİRİŞ 26.02.2021 10:44 GÜNCELLEME 26.02.2021 15:58
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

AÖL sınavlarının başlamasına kısa bir zaman kala binlerce aday ilk kez düzenlenecek online sınavlara nasıl giriş yapılacağını araştırıyor. Açık Öğretim Lisesi sınav ekranına 1 Mart’a kadar erişim sağlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav uygulama kılavuzunu duyurdu. Açık Lise sınavlarında adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken cevaplanması için 25 dakika süre tanınacak. Sınav ekranına giriş yapılan sekme hariç başka bir pencere açılmasına izin verilmeyecek. Ekrana sorular tek tek gelirken adaylar cevapladıkları soruya geri dönüş yapamayacaklar. 100 puan üzerinden değerlendirilecek AÖL sınavlarında yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemiyor. Peki AÖL 1. dönem online sınava giriş nereden, nasıl yapılır? İşte 2021 Açık Öğretim Lisesi sınav giriş sayfası!

MEB Açık Lise (AÖL) sınavları iptal mi edilecek? Hata alan öğrenciler için telafi sınavı..

The service is unavailable hatasının çözümü! AÖL sistemine giriş neden yapılamıyor?

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem online sınavlar 25 Şubat tarihinde başlayacak ve 1 Mart tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler yarın (25) Şubat tarihinde saat 09.30’dan itibaren online sınavlara katılabilecek. Açık Öğretim Kurumları sınav ekranı saat 09.30’dan itibaren aktif hale gelecek.

AÖL SINAVLARINA GİRİŞ NASIL YAPILIR? 

Açık Lise öğrencileri T.C kimlik numarası ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetimi Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir. Dileyen adaylar aşağıda bulunan direkt adres üzerinden sınav giriş ekranına geçiş yapabilir.

AÖL 1. DÖNEM SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

MEB SINAVLAR HAKKINDA DUYURU YAYIMLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasından online sınav videosu ve kılavuzunu yayınladı. Ayrıca internet erişimi olmayan öğrencilerin talep etmesi durumunda kritik bir açıklama geldi. İşte yapılan o açıklama;

"Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir.

Online Sınavla ilgili olarak, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 22.02.2021 tarih ve 21060217 sayılı yazılarına göre; Milli Eğitim Müdürlüklerince, "...İnternet erişimi olmayan öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce belirlenen internet erişimi olan ve bilgisayar/tablet bulunan okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması, Engelli öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce okuyucu/kodlayıcı görevlendirilerek ev/hastanede veya belirlenen okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması..." şeklinde İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına resmi yazı gönderilmiştir. Bu konuda talepte bulunan öğrencilerin İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına başvurması gerekmektedir.

Sağlıklı ve başarılı günler dileriz. "

SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR!

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır. Öğrenciler, sınav sırasında basılı ya da dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmayacaklardır. 19.Öğrenciler, sınav sırasında sınav sistemi ekranına ilişkin herhangi bir şekilde ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmayacaklardır.
Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacaktır.

AÖL  ONLİNE SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

-AÖL online sınavlarda öğrencilere sorumlu oldukları her ders için toplam 20 soru yöneltilecek.

-Çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli soruların cevaplanması için adaylara 25 dakika süre uygulanacak.

-Sorular, soru numarasında sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecek. 

- Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

-Herhangi bir nedenle (internet bağlantısı-elektrik kesintisi sınav oturumu kapanırsa öğrenciler  “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacaktır.

TÜM UYGULAMALAR KAPATILACAK!

Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILMASI NEYE BAĞLIDIR?

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek,
b. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması, öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,
c. Sınav kurallarının ihlal edilmesi,
ç. Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR 52
  • Kübra keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    2 kere sınava girmeye çalştm ama anasayfaya attı beni
    Cevapla
  • Aysel 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinavimi cok guzel bir şekilde tamamladım.. sabırlı olup beklemek gerekli sonuçta milyonlarca insan ayni sisteme giriş yapıyor.. ben bekledim basardim .. ama matematiği fulll salladım
    Cevapla
  • Şevki 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nebicim sistem ya
    Cevapla
  • Nuriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Aol sınav hoslgeldiniz yazıyor giremiyorum..
    Cevapla
  • MİZGİN 3 yıl önce Şikayet Et
    ben sınava giremiyorum giriş yapıyorum ama hata veriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!