MEB'den son dakika 'yüz yüze eğitim' açıklaması! Okulların başlama tarihi ertelendi!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, "1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır." denildi.

MEB'den son dakika 'yüz yüze eğitim' açıklaması! Okulların başlama tarihi ertelendi!
MEB'den son dakika 'yüz yüze eğitim' açıklaması! Okulların başlama tarihi ertelendi!
GİRİŞ 27.02.2021 14:52 GÜNCELLEME 27.02.2021 14:52
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, 1 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda, resmî ve özel tüm ana sınıflarında, ilkokullarda, 8 ve 12'nci sınıflar ile özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime başlanılacağı; ayrıca illerin salgın koşullarındaki durumlarına bağlı olarak il bazlı kararların da alınabileceğinin kamuoyu ile paylaşıldığı hatırlatıldı.

'YERİNDE KARAR UYGULAMASINA BAĞLI OLARAK'

Açıklamada, "Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca 'yerinde karar' uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir." denildi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? (1 Mart'ta mı, 2 Mart'ta mı?)

Valilikler  bu sabah yüz yüze eğitimin 1 Mart'ta başlayacağını duyurmuştu. MEB'in açıklaması ile kesinleşen tarih 2 Mart oldu

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından normalleşme sürecine yapılan açıklamada 1 Mart itibariyle okulların açılacağı, Cumhurbaşkanı Kabine toplantısının ardından ise yeni kararlar alınabileceği duyuruldu.

Yapılan açıklamada "1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir" denildi.

MEB Lise sınavları ertelenecek mi? Vaka sayılarının yüksek olduğu illerde okul sınavları...


İşte İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama:

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir.

Son dakika: 26 Şubat koronavirüs tablosu!


İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti.

Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.

Son dakika: Bakan Koca, vaka sayısı en çok azalan ve artan illeri açıkladı


1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır.

SAMSUN

Samsun Valiliği, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimle ilgili, "1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir" açıklamasında bulundu.

ANKARA

Ankara Valiliği'nce, 1 Mart pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda eğitim ve öğretime yönelik düzenlemelerin 4 ayrı risk seviyesine göre belirleneceği belirtilerek, "Bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir" açıklaması yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 120
  • Nehir 3 yıl önce Şikayet Et
    15 şubat kesin açılıyor dediler . Yok sonra 1 marta kesin açılıyor acaba bizim sonumuz ne olacak açın artık okuları yaa evde tıkanıp kaldık açınnnnnnnn okularıı.........
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılmalı bence sayisaldakiler ne yapacak uzaktan olmuyo
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav var dediler oturdum düşünüyorum ben ne öğrendim.Diye. hiçbir şey öğrenmedim derken MEB tablet verdi Allah razı olsun ama çok geç verdi
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılsa ne olucak acaba hastalık ilerlerse bak o zaman gör .
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra okulları açmanın ne faydası olucak hastalık tamamen bı düzelsin ondan sonra duruma bakılır gençlerden hastalık çogalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil