MEB ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? Yüksek riskli illerde..

Ülke genelinde kademeli olarak okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri başladı. 81 il düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak risk gruplarına ayrıldı. Tüm ilkokullar, ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlarken vaka sayısının az olduğu illerde tüm eğitim faaliyetleri başladı. Açılmayan şehirlerdeki öğrenciler Ortaokul 5,6,7. ve Lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? sorusuna odaklandı...

MEB ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? Yüksek riskli illerde..
MEB ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? Yüksek riskli illerde..
GİRİŞ 06.03.2021 13:41 GÜNCELLEME 06.03.2021 13:41
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Okullar ne zaman açılacak? Kabine toplantısının ardından alınan karar ile kademeli olarak okullar açıldı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı veriler dikkate alınarak vaka sayısına göre okullarda eğitim faaliyetleri başlamaya devam edecek. Yüz yüze eğitim veli onayına bırakılırken bir yandan uzaktan eğitim sürecek. Tüm illerde İlkokul 1,2,3,4. sınıflar, sınav senesi olan 8 ve 12. sınıflar için ders zili 2 Mart tarihinden itibaren okullarda çaldı. Bu kararın ardından gözler açılmayan ortaokul ve lise kademelerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verileri göz önünde bulundurarak düşük ve orta riskli illerde Ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıfların açılmasına karar verecek. İşte MEB 2020-2021 okulların açılma tarihi!

 

Nisan ara tatili 2020-2021 eğitim yılında yapılacak mı? MEB'den kritik ara tatil kararı!

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " 7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlamaya haftalık olarak devam edeceğiz, risk haritası da 15 günde bir yayınlanacak." ifadelerini kullandı. Yüksek ve çok yüksek olarak tanımlanan illerde ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitime başlamadı. Bu kademeler 2 haftalık risk haritasına göre değerlendirilerek eğitime başlanacak illere karar verilecek.

ORTAOKUL VE LİSELER HANGİ İLLERDE AÇILACAK?

Kabine Toplantısının ardından tüm ilkokullar, sınav yılı olan ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar tüm illerde risk durumuna bakılmaksızın açıldı. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde ise aşağıdaki kararlar alındı.

Ortaokul 5,6,7. sınıflarda seyreltilmiş eğitim gruplar halinde haftada 2 (iki) gün yapılacak.

Lise 9,10,11. sınıflarda seyreltilmiş eğitim gruplar halinde haftada 2 (iki) gün gerçekleştirilecek.

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde ise Ortaokul 8. sınıf öğrencileri ile lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Bunun dışında kalan kademeler uzaktan eğitimlerine evlerden devam edecek. İşte haftalık vaka sayısına göre ortaokul ve liselerin açıldığı şehirler;

DÜŞÜK RİSKLİ TANIMLANAN İLLER!

Sağlık Bakanlığı, tarafından haftalık açıklanan verilere göre düşük riskli (mavi) iller Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Hakkari, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Iğdır, Bingöl, Van, Şırnak ve Ağrı oldu. Bu şehirlerde ortaokul ve liseler tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlayabilecek.

ORTA RİSKLİ TANIMLANAN İLLER! 

Haftalık açıklanan verilere göre orta riskli (turuncu) tanımlanan iller ise Bursa, Manisa, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Kars oldu. Bu illerde ortaokul ve lise öğrencileri tüm sınıflarda yüz yüze eğitime başlayabilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Şükür ki bugün bazı illerimiz tüm kademelerde yüz yüze eğitime başladı. Bazı illerimiz de önemli ölçüde uzaktan eğitimle devam ediyor. Bir kişinin taktığı maske, koruduğu sosyal mesafe o ildeki çocukların eğitim hayatını, ülkenin geleceğini etkiliyor. Güne bu bilinçle başlayalım." dedi.

YORUMLAR 107
  • Büşra 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten sıkıldım artık okullar açılsın
    Cevapla
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Okul lar açılsın nolur
    Cevapla
  • brawlboran 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbuldayım burada açılsın
    Cevapla
  • Mqjqjqjqjja 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatta açmasın çok yükseliyo tablo
    Cevapla
  • Zehra beçene 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah 2021 2022 eğitim böyle olmaz
    Cevapla
  • Sinan yel 3 yıl önce Şikayet Et
    Kocaelide sadece kandıra mavi gerisi turuncu kırmızı sarı ama bu kadar riskliyken neden okulları açıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...