YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM duyurdu! Yabancı Dil sınavı sonuçları...

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Yükseköğretim Kurulu Yabancı Dil sınavı 28 Şubat tarihinde düzenlendi. Sınavın ardından akademik kariyer yapmak isteyen adayların katıldığı sınavın sonuçları merak konusu oldu. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi YÖKDİL soru ve cevap anahtarını yayımladı. Adaylar sınav sonuçlarını osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle öğrenebilecek.

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM duyurdu! Yabancı Dil sınavı sonuçları...
YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM duyurdu! Yabancı Dil sınavı sonuçları...
GİRİŞ 04.03.2021 09:39 GÜNCELLEME 04.03.2021 09:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YÖKDİL olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavı 28 Şubat itibariyle tamamlandı. Adaylar kendi alanlarındaki dil becerilerini geliştirmek ve tespit edebilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen sınava katıldı. Lisansüstü eğitim ve doçentlik ve akademik kariyer hayali kuran binlerce aday sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. ÖSYM düzenlenen sınavın soru ve cevap kitapçığını erişime açtı. Adayların YÖKDİL sınavından aldıkları puanlar yüksek lisans ve doktora başvurularında 5 yıl boyunca kullanılabilecek. Her yıl sınav takvimine göre yılda 2 veya 3 kez düzenlenen sınavın sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebilmektedir. Peki 2021 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınava ait tüm detaylar…

2020/2  YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav sonuçları tarihi için ÖSYM’den resmi bir açıklama gelmedi. YÖKDİL sınav sonuçları genellikle sınavın sona ermesinden 3 hafta sonra ilan edilmektedir.  Geçtiğimiz dönemlerde yapılan sınavların açıklanma tarihi göz önünde bulundurulduğunda sonuçların Mart ayının ikinci haftası ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin
sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 

YÖKDİL SINAVI SORU VE CEVAP KİTAPÇIĞI  YAYINLANDI!

28 Şubat 2021 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavının (2020-YÖKDİL/2) Temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarının %10’nu açıklandı. Sınava başvuru yapan adaylar Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 1 Mart tarihinden itibaren aşağıda bulunan sorgulama adresinden T.C kimlik numarası ve aday şifreleri ile 11 Mart 2021 tarihine kadar erişebilir.

2020/2 YÖKDİL TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ!

YÖKDİL PUANI NERELERDE KULLANILABİLİR?

YÖKDİL sınav sonuçları ile Yükseköğretim Kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS ve doçentlik başvurularında kullanılıyor. Üniversitelerde akademik yükseltmelerde dil yeterliliği seviyesinin ölçülmesinde YÖKDİL puanı baz alınıyor. İşte YÖKDİL puanının kullanılacağı alanlar;

- Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici)

-Yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak için yapılan başvurularda

-Doçentlik sınav başvurusunda

-Yabancı dille eğitim verilen üniversitelerde aranan dil kriterlerinde.

YORUMLAR 1
  • Gülistan 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet online olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı