Konya, Çankırı, Yozgat ve Kırşehir'de okullar tatil edildi

Türkiye geneli bir çok il güne kar yağışı ile uyandı. Kar yağışı bazı bölgelerde etkisini artırırken, yağış ve soğuk hava eğitimi de olumsuz etkiledi. Yozgat, Kırşehir'de, Konya'nın 16 ilçesi ile Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yoğun kar sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.

Konya, Çankırı, Yozgat ve  Kırşehir'de okullar tatil edildi
Konya, Çankırı, Yozgat ve Kırşehir'de okullar tatil edildi
GİRİŞ 25.03.2021 09:12 GÜNCELLEME 25.03.2021 09:12

 Türkiye'nin büyük bölümünde dünden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kar nedeniyle 4 ilde eğitime 1-2 gün süreyle ara verildi. 
 

Türkiye geneli yoğun kar yağışı! Meteoroloji'den buzlanma uyarısı


KONYA

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde bugün olmak üzere 1 gün, Ahırlı ve Derbent ilçelerinde ise 2 gün yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

Dersler uzaktan eğitim yoluyla yapılacak. Meram ilçesinde ise taşıma sistemindeki okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verilirken, dersler uzaktan eğitim yoluyla yapılacak.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli, kronik hastalığı bulunanlar ve hamileler de bu süre zarfında idari izinli sayılacak.

KIRŞEHİR

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde eğitime 25 Mart Perşembe günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da salı günü izinli sayılacağı kaydedildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle  eğitim- öğretime bir gün ara verildi. Şabanözü Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için ilçemiz genelinde 25/03/2021 Perşembe günü eğitime ara verilmesine, hamile ve engelli personellerimize de idari izin verilmesine karar verilmiştir" denildi.

YOZGAT

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, tipi ve kar sebebiyle il genelinde eğitime 25 Mart Perşembe günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da izinli sayılacağı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'