2021 LGS ve YKS iptal mi edilecek? ÖSYM ve MEB'den sınavlar hakkında kritik karar...

LGS ve YKS sınavlarına girecek milyonlarca aday pandemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM’nin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. MEB yakın zamanda yüz yüze yapılacak sınavlar hakkında erteleme kararı aldı. Bu gelişme sonrası veli ve öğrencilerin kafası karıştı. ÖSYM 2021 yılında yapılacak sınavların başvuru kılavuzuna yeni bir madde ekledi. Peki LGS, YKS, KPSS, DGS, ALES ve YÖKDİL iptal olur mu?

2021 LGS ve YKS iptal mi edilecek? ÖSYM ve MEB'den sınavlar hakkında kritik karar...
2021 LGS ve YKS iptal mi edilecek? ÖSYM ve MEB'den sınavlar hakkında kritik karar...
GİRİŞ 21.04.2021 15:58 GÜNCELLEME 21.04.2021 15:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

LGS ve YKS ertelenir mi? Milli Eğitim Bakanlığı, bursluluk ve adaylık kaldırma sınavlarını ertelediğini duyurdu. Artan vaka sayısı ve pandemi koşullarında sınavlar iptal olması gerektiğini düşünenler sosyal medya üzerinden merkezi sınavların farklı bir tarihte düzenlenmesi talebinde bulunuyor. Okullarda sınav olmaya başlayan lise 9,10,11. sınıf öğrencilerinin yüz yüze sınavlarının ertelenmesi kararı alındı. Her yıl binlerce adayın katıldığı üniversite ve liselere geçiş sınavında ÖSYM ve MEB’in çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan YKS ve LGS sınavlarının tarihlerinde ve müfredatında değişiklikler yapılmıştı. ÖSYM 2021 yılı sınav takvimini açıkladı. Benzer şekilde birçok adayın katılımıyla gerçekleşen KPSS, DGS ve diğer sınavların akıbeti merak ediliyor. Peki YKS, DGS, ALES,YÖKDİL ve KPSS sınavları ertelenecek mi?

LGS, YKS, DGS, ALES, ve YÖKDİL Sınavları Ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavların iptal ve ertelenmesine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. LGS ve YKS sınavına katılacak 8 ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime devam ediyor. Bu durum dikkate alındığında sınavların daha önce açıklanan takvimde yapılması öngörülüyor.

ÖSYM sınav başvuru kılavuzunda “Kovid 19 salgının seyrine göre yeni tedbir alınması durumunda 2021 sınav takvimi güncellenebilecektir” ibaresi yer alıyor. Vaka sayılarının artması ve yüz yüze sınav şartlarının oluşmamasından ötürü sınav tarihlerinde değişiklik yapılabilir.

LGS Ne Zaman Yapılacak?

Hayalindeki lise eğitimini almak isteyen 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü  2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle başvurular otomatik olarak gerçekleştirilecek.

YKS (AYT-TYT-YDT) Ne Zaman Yapılacak?

Üç oturum şeklinde düzenlenecek YKS sınavı Temel Yeterlilik (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran, Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. 

KPSS Lisans Ne Zaman Yapılacak?

Devlet kadrolarındaki iş fırsatını değerlendirerek mezun olmak isteyen üniversite mezunları için;

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 1 Ağustos'ta 2021

KPSS Alan Bilgisi 1 ve 2. gün oturumları 7-8 Ağustos'ta 2021

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT 15 Ağustos'ta 2021 yapılacak.

DGS Ne Zaman Yapılacak?

 

2 yıllık önlisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programına taşımak isteyen adayların katılacağı Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak.

ALES/1  Ne Zaman Yapılacak?

Akademik kariyer yapmayı planlayanlar için Akademik Personeli ve Lisansüstü Eğitime Giriş sınavı yılda 3 kez düzenleniyor.  ALES/1 oturumu 2 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenecek.

YÖKDİL/2 Ne Zaman Yapılacak?

 

Yabancı Dil puanlarını ölçmek isteyen adaylar için Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yılda iki kez gerçekleştiriliyor. 2021 yılı YÖKDİL/2 sınavı 29 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek.

YORUMLAR 12
  • Semra 2 yıl önce Şikayet Et
    DGS ertelensin
    Cevapla
  • Merve 2 yıl önce Şikayet Et
    Yks ve Lgs iptal olsun . Ne yapmamızı bekliyorlar böyle bir dönemde. MEB ve ÖSYM psikolojimizi bozdu
    Cevapla
  • Dilek 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalardaki artış korkutuyor. Sınav online olsun
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Online sınav olmalı:/
    Cevapla
  • Yasemin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililere.sesleniyorum bizim sinavlarda online olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?