Tüm öğrenciler merak ediyordu! Bakan Selçuk'tan son dakika açıklaması

Vakaların azalması ve aşılamanın hızlanmasıyla birlikte eğitim için de umut veren gelişmeler yaşanmaya başlandı. Yüz yüze eğitimin gelecek sene nasıl uygulanacağı konusunda Milli Eğitim Bakan Selçuk'tan son dakika açıklaması geldi.

GİRİŞ 18.06.2021 05:42 GÜNCELLEME 18.06.2021 05:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Okulların yeni dönemde yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağı merak edilirken vakaların azalması ve aşılama konusunda hızlı adımların atılmasıyla birlikte bu beklenti daha da arttı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

MEB telafi eğitimi takvimi 2021! Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, başvurular nasıl yapılacak?MEB telafi eğitimi takvimi 2021! Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, başvurular nasıl yapılacak?

İşte Bakan Selçuk'un son dakika açıklamalarından satır başları:

TAMAMEN OLMASA DA NORMALE DÖNÜŞ İÇİN TARİHİMİZ EYLÜL

Okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük. Okullarımız güvenli yerler, çünkü sürekli kontrol var. Bu gelişmeler ışığında tamamen normale dönmek belki mümkün olmasa da hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (Eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamak istiyoruz.

MASKESİZ EĞİTİM

Maske takma zorunluluğu konusu uzmanların vereceği bir karar. Elbette hepimiz maskesiz günlerimize geri dönmeyi çok isteriz. Ama bunun için riskin kalmadığını bilmeye ihtiyacımız var. Bu noktada da Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz.

OKUL ÖNCESİNE YAZ OKULU AÇILACAK

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla imkânları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında öğrenciler başta olmak üzere eğitim paydaşlarına önemli mesajlar da verdi.

Okuma Bayramına kapsamında online olarak Elazığ'daki öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu sene biraz zor geçti farkındayım.Ama önümüzdeki öğretim yılından itibaren daha yoğun bir şekilde yüz yüze, arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle bir araya geleceksiniz. Güzel eğitim faaliyetleri yapacaksınız" dedi.

Bu gelişmeler ışığında Milli Eğitim Bakanlığı ve bizzat Bakan Selçuk'un Eylül'de okulları yüz yüze olarak tam gün hedefiyle açılmak üzere hazırlıkta olduğu belirtildi.

 

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • Haci vat 2 yıl önce Şikayet Et
    biri dayıya ilkokulların ygs ye girildikten sonra liselerin de 26 sında üniverste sınavına girince okulların artık herkesin kafasında bittiğini uygun bir şekilde anlatsın. Okulları açık tutarak adam gibi eğitim yapılmalıydı
    Cevapla
  • Dervaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Okul oncesinde yaz okulu da ne saçmalık hepsi bu sene okula geldi üstelik okul öncesi eğitimi hep açıktı Sırf sağlıkçılar için hiç tatil yapmamış okul öncesi öğretmenleri yaz boyu bakıcı olarak okula getirme saçmalığını bırakın ayıp oluyor
    Cevapla
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    boş dalga. bu saatten sonra Eylül ayına kadar yapılan hiç bir şey işe yaramaz. kapatın okulları 1eylul itibariyle hiç kapatmadan Allah ne verdiyse yüklen.
    Cevapla
  • The imam 2 yıl önce Şikayet Et
    4. dalga geliyor 7000 kritik eşik!!!!
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar da yoruldu kafası rahat tatil yapsınlar yeter :(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri