2021 YKS sonuçları açıklandı! Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını "sonuc.ösym.gov.tr" internet sitesinden açıkladı. Üniversite tercihleri ise, 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.

GİRİŞ 28.07.2021 07:54 GÜNCELLEME 29.07.2021 05:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.

YKS SONUÇ SORGULAMA

ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden açıkladı.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

SONUCA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercihleri, 5-13 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

ÖSYM BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

2021-YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacağını belirten Aygün, "Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" değerlendirmesinde bulundu.

YKS BİRİNCİLERİNİN İLLERİ BELLİ OLDU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Twitter hesabından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) birinci olan öğrencilere ilişkin paylaşımda bulundu. Buna göre; Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Adana'dan çıktı. Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) birincilik, sayısalda Adana, eşit ağırlıkta Konya, sözelde Adana illerinden oldu. Yabancı Dil Testi'nde ise, birincilik Almanca'da Balıkesir, Arapça'da Konya, Fransızca'da İstanbul, Rusça'da Bursa ve İngilizce'de İstanbul'dan çıktı. Aygün, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • mümin 2 yıl önce Şikayet Et
    149.95032 almısız sansa bak ya ama hiç ders çalışmadım yaşta baya oldu 46 matmatikle fen e hiç bakamadım süre yetmedi ssözeldende ders calısmadan bu kadar oldu
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu seneki üniversite imtihanında sorular müfredatdan çıktı zorluk derecesi normaldi bence biraz daha zor olmalı ki hakikaten okuyacak çocuklar seçilmeli
    Cevapla
  • Kadircan 2 yıl önce Şikayet Et
    olimpiyat soruları soruldu matematikten acaba daha ne kadar zor olabilir bir sınav?????
    Cevapla
  • savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür baraj puanını geçip tyt'den 181 puan aldım Hiç yoktansa açık öğretim fakültesinde yazılmayı düşünüyorum 2 yıllık önlisans
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Garibanin cocugunun okuyabildigi nerde gorulmus
    Cevapla
  • delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes okuyacak diye bir şey yok hasan meslek okullarına yönlensin sanayici kalifiye eleman bulamıyor bu memlekette anlayış kendimi bir kamu kurumuna atayım da ne olursa olsun bu anlayışı yıkmamız lazım herkes memur olacak diye bir şey yok adam besi işiyle uğraşıyor çocuğu eğitim fakültesinde İngilizce öğretmenliği okuyor okutsana veterinerliği kendi işini geliştirsin devlet her şeye hibe ve destek veriyor kullansınlar
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce sınavı kazansın, burs zaten var, kredi yurtlar da var başbakanlık bursu da var. Ama sanırım sınavı kazanamayacak temellerini bahanesi bu seninki..
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca Genç işsizler ordusuna katıldı. Ellerinde hiç bir Meslekleri yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde