TÜSİAD'dan "Covid-19 Etkisinde Türkiye'de Eğitim" Raporu

Covid-19 salgınının dünyada ve Türkiye'de eğitim üzerindeki çok boyutlu yansımalarına yönelik durum tespiti yapmak amacıyla TÜSİAD tarafından hazırlanan raporda, salgınla beraber yüz yüze eğitime ara verilmesinin etkileri analiz ediliyor.

TÜSİAD'dan "Covid-19 Etkisinde Türkiye'de Eğitim" Raporu
TÜSİAD'dan "Covid-19 Etkisinde Türkiye'de Eğitim" Raporu
GİRİŞ 08.09.2021 18:18 GÜNCELLEME 08.09.2021 18:18

TÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında, Eğitim Reformu Girişimi (ERG) iş birliği ile hazırlanan “Covid-19 Etkisinde Türkiye'de Eğitim” Raporu 9 Eylül Perşembe günü, 11:00' de düzenlenecek çevrimiçi toplantıda tanıtılacak. Etkinliğin açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Yuvarlak Masa Başkanı Elvan Ünlütürk gerçekleştirecek.
 
Covid-19 salgınının dünyada ve Türkiye'de eğitim üzerindeki çok boyutlu yansımalarına yönelik durum tespiti yapmak amacıyla hazırlanan raporda, salgınla beraber yüz yüze eğitime ara verilmesinin etkileri analiz edildi. Oluşan riskler okul terki, öğrenme kaybı, çocuğun iyi olma hali ve çocuk koruma sistemi konuları bağlamında incelendi. Salgın döneminde eğitimde yaşanan kayıpların küresel rekabet gücüne olası etkilerine değinildi.
 
Etkinlik kapsamında ERG Direktörü Işık Tüzün moderasyonunda; rapor yazarlarından ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık  ve ERG Politika Analisti Ekin Gamze Gencer rapordaki verileri paylaşacak, ÖRAV Eğitim Koordinatörü Arzu Atasoy ve AÇEV Erken Çocukluk Eğitimleri Özel Projeler Direktörü Duygu Yaşar ise rapordaki bulguları yorumlayacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar