İmam hatip öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor: Özbekistan'dan altın madalya!

Elektroteknik endüstri ürünlerinin üretiminde lider konuma gelen Özbekistan’da yapılan “Yüksek Teknolojik Buluşlar” proje yarışmasında, Ankara Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Dilanur Kurt, altın madalya kazandı

İmam hatip öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor: Özbekistan'dan altın madalya!
İmam hatip öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor: Özbekistan'dan altın madalya!
GİRİŞ 27.11.2021 16:42 GÜNCELLEME 27.11.2021 17:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara’nın Yenimahalle İlçesinde yer alan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Dilanur Kurt ile matematik öğretmeni Kübra Gül Çiftçi Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te düzenlenen 5.Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği,  Yüksek Teknolojik Buluşlar / İnovasyon konulu proje yarışması finalinde   ''Enerjine Sahip Çık'' projeleri altın madalya almaya hak kazandı.

Yenilikçi projeler yarıştı

Türk Dünyası Çocuk Vakfı (TDÇV) tarafından Özbekistan Yenilikçi Kalkınma Bakanlığının desteği ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Özbekistan Koordinatörlüğü girişimleriyle düzenlenen şenliğe, 20'den fazla ülkeden çok sayıda çocuk katıldı. Özbekistan Yenilikçi Kalkınma Bakanlığı Teknoparkı'nda düzenlenen şenliğin kapanış töreninde, Türkiye Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Özbekistan Yenilikçi Kalkınma Bakanlığı Yenilik ve Teknoloji Transferi Merkezi Direktörü Alimcan Toyçiyev, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Belediyeleri Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Fahri Solak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Sistem projesiyle katıldılar

15 farklı ülkeden 40 projenin seçildiği organizasyonda, öğrenciler, ülkelerini temsil ederek yarıştılar. 4 gün süren etkinlikte, Ankara Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Dilanur Kurt ve aynı okulda görevli matematik öğretmeni Kübra Gül Çiftçi altın madalya kazandı. Okul seviyesinde gerçekleştirilen proje ile güneş enerjisiyle çalışan bir prototip araç üretildi ve yarışmaya bu projeyle yer alındı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • FATİH GÜL 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah !
    Cevapla
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler başarılarının devamını dilerim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız