YÖK'ten vakıf üniversitelerine 'ücret' uyarısı

YÖK, vakıf üniversitelerine bir yazı göndererek ücretlerin tercih ve yatay geçiş dönemlerinden önce net bir şekilde belirlenmesini istedi.

YÖK'ten vakıf üniversitelerine 'ücret' uyarısı
YÖK'ten vakıf üniversitelerine 'ücret' uyarısı
GİRİŞ 26.07.2022 17:56 GÜNCELLEME 26.07.2022 17:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinin eğitim öğretim ücretlerini, tercih ve yatay geçiş dönemlerinden önce net olarak belirlemesinin zorunluluk olduğunu bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, vakıf yükseköğretim kurumlarına eğitim ve öğretim ücretlerine ilişkin gönderilen yazı paylaşıldı.

Yükseköğretim Kuruluna ulaşan ihbar veya şikayetlerden, kimi vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim ücretlerini, belirli bir miktar olarak belirlemek yerine dönem sonu veya başlangıcındaki enflasyon ya da maliyetlere göre tespit edecekleri yönünde açıklamalarda bulunduklarının görüldüğü belirtilen yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"Kayıt döneminden sonra öğrencilerin şaşırtıcı ve beklenmedik rakamlarla karşılaşmamaları, dolayısıyla mağduriyet yaşamamaları için eğitim ve öğretim ücretlerinin, tercih ve/veya yatay geçiş dönemlerinden önce net bir miktar olarak belirlenmesi zorunludur. Eğitim ve öğretim ücretlerinin belirlenmesi sürecinde, tüm vakıf yükseköğretim kurumları mütevelli heyetinin gerekli özeni göstermeleri önemle rica olunur."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • zırdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    arel üniversitesi geçen yıl 24 bin olan yurt ücretini bu yıl 73 bine çıkarttı ve en geç açıklayan oldu çok insanlar mecburiyet karşısında çaresiz kaldı seadece yazıklar olsun vakıfın açılımı şudur zenginden alıp ihtiyaç sahibine yardımcı olmaktır ama o osmanlı zamanında idi şimdi vakıf demek karanlık işler demek oldu
    Cevapla
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Vâkıf nedir birisi bana anlatsın. Vakıfsa eğitim nasıl ücretli oluyor
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bütün özel üniversiteler bir vakfa bağlıdır, kanun gereği. Kanunda da "özel üniversite" tanımı yerine "vakıf üniversitesi" tanımı geçer
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel üniversiteyi kast ediyor galiba... Vakıf üniversitesi kâr amacı gütmez...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet neden kira artışında olduğu gibi bir defaya mahsus okul fiyatlarına el atmıyor yüzde 40dan fazla zam yapmasınlar sinir koysanıza yasa cıkarsanıza!!!!!!
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    özel üniversiteler para tuzağı elini veren kolunu tüm geleceğini kaptırıyor acil çözüm istiyoruz feryat ediyoruzzzzzzzz.
    Cevapla
  • Ali Koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışına binlerce öğrencimiz gidiyor. Fiyatlar 3000 eurodan başlıyor. 3 de orada harcasa 6000 euro 4 yılda 24 bin euro bu ücret binlere dağıldığında ciddi paralar çıkıyor ortaya. Bu paraların hepsi bizden gidiyor. Ülkedr zaten özel, vakıf üniversiteleri var. Neden bu öğrencilerin yurt dışona gitmesine yıllardır göz yumuluyor. Tamam sınavsız alıyor adam ama yapabilen zaten sınavla yerleşiyor. Açın önünü artık bunun. Zaten yks de para sınavına dündü. Bir dersane 30-40 bin lira. Parası olmayan zaten okuyamıyor artık. Ayrıca özel üniversiteden mezun olan adam donanımlı oluyor. Çünkü para kazanan üniversite o öğrenciyi mezun etmemek adına elinden geleni yapıyor.
    Cevapla
  • Kara Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz gayret edip devlet üniversitesine girmek lazım..
    Cevapla
  • Ali Koç 1 yıl önce Şikayet Et
    3000 euro evet okulun yıllık ücreti ama bu Hukuk, mühendislikler vs. Daha uygunları da var daha pahalı bölümler de var. Tıp 5-6 bin euro. Yıllık masrafı ortalama kafamdan uydurdum, üç aşağı beş yukarı. Makedonya, Bosna vs arattırın internetten yurtdışı eğitimi diye çıkar. Bulunduğunuz şehirde de muhtemelen ofisleri vardır gidin görüşün. Ukrayna vardı mesela savaş çıkınca öğtencilerimiz getirildi buraya. Ben Makedonyada Visyon üniversitesi ile görüştüm, Yök'ün de denklik verdiği bir üniversite. Kurucuları Türk. Bir görüşün sizde. İnternetten bulabilirsiniz numaralarını
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bu 3000€ okulun yıllık ücreti mi? Ayrıca ek 3000€ da yıllık tüm yaşam giderleri için harcanan para mı? Eğer öyle ise hangi ülke ve hangi okul oldduğu bilgisini paylaşabilir misiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı