Protokol imzalandı, okul unutuldu
İstanbul ’da yapılan her 3 okuldan birini artık hayırseverler inşa ediyor. Ne var ki okul yapma sözünü verenler arasında sözünü tutmayan çok sayıda işadamı var:
Dinçer GÖKÇE'nin haberi
İstanbul ’da yapılan her 3 okuldan birini artık hayırseverler inşa ediyor. Megakentte hayırseverlerin eğitime katkısı 800 milyon YTL’ye ulaştı. Son 5 yılda tam 485 yeni okul protokolü imzaladı.
Devlet de eğitime katkıda bulunanlara şükranını, valilikte imzalanan bağış protokolünde, ‘Devlet Üstün Hizmet Belgesi’ vererek gösteriyor.
Geriye dönük 15 yıla yayılan bir zamanda okul yaptırma sözü veren ancak bu sözünü tutmayan bazı hayırseverler ise öğrencileri üzüyor. İş dünyasından sanat dünyasına, ünlü ya da ünlü olmayan tam 56 hayırsever söz verdikleri halde okulları yaptırmıyor.
Bahane hazır: İflas ettim
Protokol töreninde dönemin valilerinin elinden, ‘Devlet Üstün Hizmet Belgesi’ alarak annesi, babası, gelini hatta kendi adına okul yaptıracaklarını söyleyenlerden henüz ses çıkmadı. İstanbul Valiliği, hayırseverleri taahütlerini yerine getirmesi için uyarmaya başladı. 56 hayırseverden bazıları, ‘Protokolden sonra işlerim bozuldu. İflas ettim. Ne yapayım?’ diye gerekçe bildirirken, bazıları ise hiçbir gerekçe göstermedi.
Hamoğlu plaketi kaptı okul yapmayı unuttu!
İşadamı Ahmet Hamoğlu Silivri'de okul yaptırmak için 4 yıl önce İstanbul Valiliği ile protokol imzaladı. Hamoğlu 4 yıl boyunca yeni okul için tek bir çivi dahi çakmayınca protokol iptal oldu.
Hamoğlu konuyla ilgili olarak 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası çerçevesinde İstanbul Valiliği ile adının verileceği yeni bir okul yapımı için 2004 Mart ayında protokol imzaladı. Tören Vali Muammer Güler, dönemimin Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve hayırseverlerin katılımıyla basının önünde yapıldı.
Vali Güler: Gerçek star
Hamoğlu burada 5 derslikli eski okulu yıkmadan valiliğin gösterdiği başka bir araziye 400 bin YTL'ye mal olacak 8 derslikli yeni bir okul yapma sözü verdi. İmza töreninde Vali Güler, Hamoğlu'nu Türkiye'nin gerçek starları arasında gösterdi. Hamoğlu da törende kendisine verilen plaketle birlikte basına poz verdi. Köylerine yeni okul yapılacağı haberi alan öğrencileri ise heyecan sarmıştı. Çünkü çocuklar eğitimlerinin ilk 5 senesini köylerinde sonraki 3 senelerini ise taşımalı eğitimle tamamlıyorlardı. Yeni yapılacak okulda okuyabilmek için köylerinden ayrılmak zorunda kalmayacaklardı. Ancak Hamoğlu protokolün imzalanmasının ardından geçen 4 seneye rağmen yeni okul için tek bir çivi dahi çakmadı. Hamoğlu, kendilerine konuyla ilgili hiçbir sebep göstermeyince de İstanbul Valiliği protokolü iptal etti. Seymen köyünde yeni okul yapımı başka bahara kalırken, olan ise çocukların hayaline oldu.
Tarih 27 Ekim 2004... Ahmet Hamoğlu'nun İstanbul Valiliği ile protokol imzaladığı salonda 4 isim daha vardı. İstanbul Valısı Muhammer Güler’in "İşte gerçek starlar" dediği işadamları Ahmet Hamoğlu, Atilla Uras ve Galip Öztürk ile hayırseverler Mediha Engizer ve Sabahattin Burcu, İstanbul’daki 5 ilçeye 5 okul kazandırmak üzere aynı törende bir araya geldi. Kağıthane, Büyükçekmece, Maltepe (2), Beykoz ve Silivri'de yapılacak okullar 2005 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacaktı.
-
George Washington 17 yıl önce Şikayet EtDevletin ahmakligi.... Devlet bu kimselerden okul yapmasini isteyecegine, planladigi bir okulu bir cok zenginin yardimilariyla bitirmesini saglamasi hem isin kalitesini arttiracak hem de baslaninlan is yarim kalmayacak...Beğen
-
Ayhan Tüzün 17 yıl önce Şikayet EtVERGİ YÜZSÜZLERİNDEN NE FARKLARI VAR !. bizim bildiğimiz bir söz verildimi tutulur.Hamoğlunun bahanesine bak "muhtar 100 ytl yeter demiş".ben sormak istiyorum hamoğluna her işin böylemi yürüyor senin ? fizibilite çalışması yapmıyormusun sen ? Nasıl şirketin oldu senin anlayamadım ! Delikanlı gibi çıkıpta ben bu işten vaz geçtim demiyorda komik bir bahanenin arkasına sığınıyor.Ben kendisinden elle tutulur bir bahane beklerdim.bu bahane çok komik.Beğen