Yeni eğitim yılında kıyıfet değişikliği yok

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Okul Kıyafetlerini Değerlendirme Çalıştayı'ndan çıkan raporlarda yer verilen konuları, bilimsel değerlendirmeleri kapsamlı bir şekilde ele alacaklarını ve bir politika oluşturacaklarını söyledi.

Yeni eğitim yılında kıyıfet değişikliği yok
Yeni eğitim yılında kıyıfet değişikliği yok
GİRİŞ 01.07.2009 12:15 GÜNCELLEME 01.07.2009 12:15

Bakan Çubukçu, alınacak kararın uygulamasının 2009-2010 eğitim-öğretim yılına yetişmeyeceğini belirtti.

Çubukçu, MEB Tevfik İleri Salonu'nda ''Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Projesi''nin tanıtım toplantısında gazetecilerin,  çalıştayın ardından bir karar alınıp alınmadığı yönündeki sorularını yanıtladı.

Bakanlık olarak eğitim alanındaki her türlü konuyu, konunun taraflarıyla görüşmeyi ve bunlardan çıkacak sonuçların izlenecek politikalarda bir yol gösterici olmasını benimsediklerini ifade eden Çubukçu, şöyle konuştu:

''Öğrencilerin mavi önlük giymeleri çok uzun yıllardır tartışılan bir konudur. Bu konuda özellikle öğrenciler, konunun diğer tarafları, pedagoglar ve uzmanlar tarafından bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştaydan sonra Bakanlık olarak bir politika belirleyeceğiz. Benden bu konuda bir açıklama isteniyor, bir karar oluşturmam ve bu kararı deklare etmem isteniyor ama takdir edersiniz ki çalıştay daha dün bitti. Biz şimdi raporlarda ele alınan konuları, bilimsel değerlendirmeleri kapsamlı bir şekilde Bakanlık olarak bir değerlendirmeye tabi tutacağız, o konuda bir karar oluşturduğumuz zaman da size açıklama yapacağız.

Oluşmuş bir kararımız olmadığı için bir açıklama yapmadık. Hemen her konuda bu anlamda çalıştaylar düzenleyen bir bakanlığız. İzlediği politika olarak da Milli Eğitim Bakanlığı her zaman uygulayacağı politikalarda ilgili taraflarla çalıştaylar düzenliyor. Bu çalıştaylar, danışma toplantıları bizim, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren eğitim gibi bir konuda ilgili tarafların görüşleri doğrultusunda sağlıklı bir yön çizmemize yardımcı olmak üzere düzenlenmiştir. Kararımız oluştuğu zaman sizlere açıklarız.''

Çubukçu, ''Karar oluşturulursa 2009-2010 eğitim-öğretim yılında uygulamaya geçilip geçilmeyeceği'' sorusuna, ''Hayır, bu öğretim yılına yetişmeyecek'' yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Volkan64 16 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun!!!. Kabinedeki iki bayan bakanı da bin defa tebrik etmek lazım.Göreve geldikleri günden bayana gerek çubukçu gerekse kavaf faaliyetleriyle sorumlu oldukları bakanlıkları sık sık gündeme getirdiler.Çelik döneminde meb in ismi bile duyulmazken şimdi gündemden hiç düşmüyor.İki bakana da helal olsun.İnşallah kadın bakan sayısı da gittikçe artar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da alçak provokasyon: Siyonist propagandayla Türk milletine meydan okudu!
Politico: Fransa GKRY'ye asker konuşlandıracak