ÇOMÜ Rektörü 'Yılın Rektörü' seçildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Topluluğu öğrencileri tarafından ''Yılın Rektörü'' seçildi.

ÇOMÜ Rektörü 'Yılın Rektörü' seçildi
ÇOMÜ Rektörü 'Yılın Rektörü' seçildi
GİRİŞ 24.10.2011 15:25 GÜNCELLEME 24.10.2011 15:25

Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın danışmanlığını yaptığı toplulukta bir anket düzenlendi. Ankette, öğrenci endeksli bir üniversite için çalışan, yeniliklere açıklık, özgürlükçü, her görüş ve düşünceye aynı yakınlık ve uzaklıkta, başarıyı ve çalışmayı ödüllendiren, akademik çalışmalara destek veren 4 üniversite rektörü belirlendi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, dönemin Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ile birlikte önerilen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, öğrencilerin yüzde 43'ünün oyunu alarak ''Yılın Rektörü'' seçildi.

Topluluk temsilcilerinden Halil Sarı, Ersin Arslan ve Abdülselam Eroğlu, Rektörlük Senato Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Laçiner'e ödülünü verdi.

Laçiner, burada yaptığı açıklamada, göreve başlayalı 7 ay olduğunu, 7 ayda ''Yılın Rektörü'' olmanın kendileri için sevindirici olduğunu biraz da şımartıcı bir ödül aldığını söyledi.

Böyle bir ödülü, YÖK'ten, Mili Eğitim Bakanlığından ya da başka bir yerden almasının kendisini bu kadar sevindirmeyeceğini belirten Laçiner, ''Bu ödülün öğrencilerden gelmesi bizim için çok daha kıymetli. Ömrümde aldığım en anlamlı ödüllerden bir tanesi. İnşallah en sonuncusu da olmaz. Ödül meraklısı olmaktan ziyade, yaptığınız işlerin doğru olduğunu hissettirmesi anlamında bu ödüllerin ayrı bir değeri var'' dedi.

Laçiner, ''Özgürlükçü bir üniversite, insanların kendilerini ifade edebildiği, ister öğrenci olsun, ister memur, isterse akademik personel, kendisini ifade edebildiği bir üniversite hayal ediyoruz. Bunu tabii kısa sürede yapabilmek kolay değil. Ama idealimize doğru yol almaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın, yeni yönetimin demokratlığını, özgürlükçü bakış açısını takdir etmeleri bizim için sevindirici. Zaten bir rektöre, üniversite yönetimine düşen görev de budur. Yani öğrencilerine, kadrosuna ve personeline eğitim verebilmek için bir alt yapı hazırlamak'' şeklinde konuştu.

Laçiner ve İzmir'den gelen topluluk temsilcileri konuşmanın ardından pasta kesti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü