Mektupla Başbakan'dan zam istedi

Demokratik Eğitimciler Sendikası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek zam istedi.

Mektupla Başbakan'dan zam istedi
Mektupla Başbakan'dan zam istedi
GİRİŞ 20.02.2012 16:40 GÜNCELLEME 20.02.2012 16:40

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Genel Sekreter İshak Çelebi imzasıyla Başbakan Erdoğan’a gönderilen mektupta, 666 sayılı KHK ile aynı unvanla çalışan farklı kurumlardaki personele yönelik ücret eşitsizliğinin büyük oranda giderildiği; ancak öğretmen ve öğretim elemanlarının mağdur duruma düştükleri belirtildi.

Öğretmenlerin kamuda en düşük maaş alan grup haline geldiği ifade edilen mektupta, öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarına ek bir ödeme yapılması talep edildi. Mektupta en düşük öğretmen aylığının bin 585 lira, ortalama öğretmen aylığının bin 750 lira olduğu hatırlatıldı. Mektupta, “Kamu işçilerine verildiği gibi memurlara da grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz. Kaliteli, katılımcı ve çağdaş Türk siyaseti için memurlara siyaset hakkının verilmesi elzemdir. Asli görevleri yerine ideolojik angajmanlarla boğuşan sendikacılık bu sayede sosyal hastalıkların ve siyasi hesapların girdabından kurtulacak, bölgesel güç ve küresel aktör olma yolunda hızlı ilerleyen ülkemizin önemli lokomotif güçlerinden birisi haline gelecektir.” denildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • ÖTELERDEN 14 yıl önce Şikayet Et
    ÜYE SAYISIYLA ÖVÜNEN SENDİKALAR UTANSIN. bu sendikaya özellikle çok teşekkür ederim öğretmenlerin düşürüldüğü hali dile getirdikleri için..
    Cevapla
  • cemmil 14 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Öğretmenler Mektup Yazsın. Tüm öğretmenler mektup yazmalıdır.Çünkü tüm kamu personeline bir şekilde iyileştirme yapıldı sadece öğretmenler hariç demekki bu ülkeyi yetiştirenin bir değeri kalmamış yazık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İndirim için yarıştılar! İşte Haziran ayı kampanyalı sıfır otomobil fiyatları!
Elinde altını olanlar dikkat!  Uzmanından uyarı: Sakın acele etmeyin!