Diyanet'ten stokçuluk uyarısı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, elinde ürün olduğu halde piyasaya sürmemenin İslam'ın ilkeleriyle bağdaşmayan, yasaklanan bir davranış olduğunu söyledi.

GİRİŞ 08.12.2021 14:18 GÜNCELLEME 09.12.2021 10:11
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "40'ıncı İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi"ni kamuoyu ile paylaştı.

"İSLAM İLKELERİYLE BAĞDAŞMAZ"

Erbaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Dinimiz, iyilik, isar, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi erdemlerin toplumun tüm fertlerini kuşatacak bir anlayışla ikame edilmesini; birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna özen gösterilmesini istemektedir.

Dolayısıyla bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya yönelik yaklaşımlarda bulunmak, elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam’ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır. insaniyet açısından da kabul edilemez bir durumdur."

YORUMLAR 53
  • mazotçi 2 yıl önce Şikayet Et
    peki hoca stokçular ateistse ne yapacaksın
    Cevapla
  • dostr birr 2 yıl önce Şikayet Et
    paranın dini imanı yok hocam..stok mala devlet el koyacak ..dolara gore esnaf zam yapıyor. .bu piyasayı öldürür. .geçen kanepe alacağım adam abi fiyatımız sembolik dedi o ne dedim üzerindeki fiyat dünkü fiyat dedi. ..cep tel eline aldı. yeniden dolara göre fiyat koydu. ..devlet bir süreliğine merkez bankası hariç dolar ero döviz yasaklansın. .bak sn fiyatlara normale bir günde döner. ..
    Cevapla
  • Gelsib 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam toplumu İslam iktisatı İslam hukuku şeriat lazım hilafet gelsin
    Cevapla
  • Ali Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet hırsız olmuş din kimin umurunda..
    Cevapla
  • Mustafa T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım İslamı, imanı paraya satmış insanlara bunu anlatamazsınız ANLAMAZLAR. Bunların hakkı cehennemdir. Bu dünyalarını ve ahireti satmış mağluklar bu stokcular. Bunlar için olağanüstü tedbirler gerekir. Nasıl ki terörle mücadelede OHAL uygulanıyor ülkemizde stokcularla mücadelede de OHAL ilan edilmeli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle