Türkiye yerli olarak geliştiriyor! Dünyada 7. ülke olacağız

İçişleri Bakanlığiı Biyoteksan ve HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli parmak içi tanıma sistemini Mart ayından itibaren kullanmaya başlayacak.

GİRİŞ 07.02.2021 13:50 GÜNCELLEME 07.02.2021 17:44
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada sistemde son aşamaya gelindiği belirtilerek, “Adli inceleme, kimlik tanıma ve kimlik doğrulama işlemlerini hızlandırmak ve güvenilirliğini artırmak üzere başlatılan Biyometrik Veri Sistemi Projesi’nin ilk ürünü yerli parmak izi tanıma sistemi Mart ayından itibaren Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde kullanılmaya başlanacak” denildi.



Sistemin daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı’nın kullanımına sunulacağının belirtildiği açıklamada, “Halen yabancı menşeli biyometrik veri sistemlerini kullanan Türkiye; böylelikle kendi imkânlarıyla biyometrik veri sistemi geliştiren dünyadaki 7. ülke olacak” ifadeleri kullanıldı.

Proje, HAVELSAN ile Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) arasında imzalanan İçişleri Bakanlığı Biyometrik Veri Sistemi'ne ilişkin protokol doğrultusunda başlatılmıştı.

Bu kapsamda öncelikle BİYOTEKSAN isimli bir firma kuruldu. Projenin ilk fazında Nitelikli (Temiz) Parmak İzi Tanıma Ürünü, ikinci fazında ise Niteliksiz (Olay Yeri) Parmak İzi Tanıma Ürünü geliştirilecek. Sonraki dönemlerde, tüm güncel biyometrik tanıma teknolojilerini (parmak izi, avuç izi, damar izi, yüz, iris, retina, ses ve benzeri) içeren merkezi bir Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi devreye alınacak. Merkezi biyometrik veri sisteminin kurulması ile birlikte tüm resmi kurumlara ve özel şirketlere hizmet verebilecek bir alt yapı oluşturulacak.

YORUMLAR 24
  • Mülayim 3 yıl önce Şikayet Et
    Millete gerekli olan sivil aletlerin üretimini yapmamız lazım, askeri ürünler zor satılıyor, bkz. Rusya zor satıyor, Almanya japonya, teknolojik sivil ürün yapıyor dünyaya satıyor...
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce güvenlik, bahsettiğin ülkeler bunları aştıktan sonra sivilleşti, herşey sırasıyla
    Cevapla
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun YÜZ tanıma sistemi olması şart... Terörist guruplar İçin Kabus olacak ... Türkiye Vatandaşları güvenliği artacak ...
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    İstediğin kadar yerli yap istanbul ve izmir otobüs kartlarına kişisel bilgilerin 3. şahıslara paylaşılması için madde koydu ve bunu ekrem imamoğlu Abd ile paylaşılması için hibe aldı diye haberlerde bile var inanmıyorsanız otobüs kartlarını hes kodunu tanımlarken bilgileri girerken en altta buton var herşey şefaf olacak dediya ya ekrem oluyor işte.
    Cevapla
  • Veysel 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık yüksek teknoloji gerektiren bütün alanlarda Türkiyede iddalı. İnsanımıza inanıp destek olmaya devam edersek teknolojiye gıpta ile bakan bir ülke değil onu üretip diğer ülkelere satan bir teknolojik dev oluruz. Bunun emareleri görülmeye başladı. İnşallah bu adımlar artarak devam eder.
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz ne buyurmuş.Düşmanın silahından daha üstün silah yapın.buyurmuş.inşaallah o zaman galip geleceğiz.Topyekün çalışma yapmalıyız.milli olmalıyız.milli duygular okullarımızda verilmelidir.milli olmayanları düşman kolayca kapabiliyor.Tüm alanlarda bir numara ve arkamızdakiylede fark oluşturmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle