IMF, 2021 yılı Türkiye büyüme tahminini yükseltti

Türkiye ekonomisine yönelik pozitif revizeler peş peşe geliyor! Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılı için Türkiye'nin büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti.

IMF, 2021 yılı Türkiye büyüme tahminini yükseltti
IMF, 2021 yılı Türkiye büyüme tahminini yükseltti
GİRİŞ 25.02.2021 11:46 GÜNCELLEME 25.02.2021 12:20
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hamleleri sonrası Moody's, Fitch, Bank of America (BofA) ve Goldman Sachs sonrası IMF de Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini revize etti. 

IMF'in "G-20 Gözetim Notu"na göre, Ekim raporunda yüzde 5 olarak tahmin edilen Türkiye'nin 2021 yılı büyümesi, yüzde 6'ya yükseltildi.

 

Türkiye'nin hamlesi Alman yatırımcıların radarında

IMF, 2022 yılında Türkiye'nin yüzde 3,5 büyüyeceğini tahmin ediyor. Kurum Ekim raporunda 2022 yılı büyüme tahminini yüzde 4  olarak açıklamıştı.
 

Moody’s Türkiye için büyüme tahmini yükseltti


IMF'nin 2020 yılı için beklentisi ise yüzde 1,2 büyüme yönünde oldu.

YORUMLAR 19
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    eyyy IMF sen kimsin ya diyen yok mu?
    Cevapla
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    IMF kend işine baksın, muhakkak bir art niyetleri vardır. Turki'nin hayrına asla olumlu düşünmezler.kesinlikle başka yere mesaj gönderiyorlar. Bence bu şekil durumumuzu korursak yüzde 10 u rahatikla yakalarız. Yapılan yatırımlar boşa yatirilmadi. Devasal yatırımların getirisi de büyük olur.bunlar ilerde daha iyi sonuçlar vereceği kesindir.Allahin bu günlerine şükürler olsun..
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri IMF kötü yönlü birşey söylese vay efendim bunlar dış mihraklarin adamı masası derler ama iyi yönlü söylerse itimat ederler ikiyüzlü omayin
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani bunlar düşmandı, hep algı yapardı! Zaten millet yarı yarıya fakirleşti, o kadarda büyüyelim yani!
    Cevapla
  • aziz y 3 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır global sitelerde satış yapıyorum...son 6 aydır bu kadar kötü olmamıştı..amerkalı avrupalı 1-2 dolar pazarlığı yapıyor.sadece bizde değil tüm dünyada işler sakat.amerikada beleş yemek sıralarını izleyin..hamdolsun biz alışıgızda avrupalı abdli pek alışık değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle