Son dakika haberi: Aselsan'dan altın hamlesi! İmzalar atıldı

Son dakika haberi: Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından üretilen Cumhuriyet altınlarının güvenliği bundan sonra ASELSAN tarafından sağlanacak. Bu sistemle Cumhuriyet altınlarının biyometrik tanımlaması yapılacak. Sahteciliğe karşı koruma ve takip sağlayan sistemle piyasadaki altınların darphane çıkışlı olup olmadığı tespit edilecek.

Son dakika haberi: Aselsan'dan altın hamlesi! İmzalar atıldı
Son dakika haberi: Aselsan'dan altın hamlesi! İmzalar atıldı
GİRİŞ 27.02.2021 15:03 GÜNCELLEME 27.02.2021 15:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda "çoklu kullanıma" uygun geliştirilen teknolojiler ulaşımdan sağlığa, enerjiden tarıma, çevreden inşaata kadar birçok alanda kullanılırken farklı alanlarda faaliyet gösteren kuruluşların talepleriyle bu örneklerin sayısı artıyor.

Altın'da sular çekildi, 'Büyük fırtına' yaklaşıyor! 

ASELSAN ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü arasındaki stratejik iş birliği ile bu alanlara bir yenisi eklendi. Taraflar, biyometrik altın tanımlama ve takip alanında iş birliği protokolü imzaladı.

ALTIN SAHTECİLİĞİNE KARŞI ASELSAN GÜVENCESİ

İş birliği kapsamında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün ürettiği Cumhuriyet altınlarının biyometrik tanımlaması yapılacak. Sahteciliğe karşı koruma ve takip sağlayan sistemle piyasadaki altınların darphane çıkışlı olup olmadığı tespit edilecek.

İslam Memiş'ten çarpıcı tahmin

Geliştirilecek teknolojinin madeni para ile diğer madeni nesnelerde kullanılması ve başka olası uygulama alanlarında iş birliği hedefleniyor.

Cumhuriyet altını, devlet güvencesi altında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce basılıyor. Ağırlıkta, ayarda ve kalitede güven ile standardı sağlamak üzere Cumhuriyet altını sadece Darphane tarafından üretiliyor.

Darphane, kendisine külçe altın teslim edenlere sipariş üzerine Cumhuriyet altını üretimi yapıyor. Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları olmak üzere 2 tür bulunuyor. Her 2 türün de ağırlığa göre beşlik, iki buçukluk, birlik, yarımlık ve çeyreklik olmak üzere beşer çeşidi kullanılıyor.

Son Dakika Haberi: Altın ve dolar fiyatı dün gece bir anda fırladı!

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    gramı 45 $ a kadar
    Cevapla
  • Akkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani bir tür cip mi takılacak kimin ne kadar altın sahibi olduğunu gozlemleyecek iyi bir uygulama paralara da takılsa mesela dolar TL oda iyi olur kim ne kadar nerden getiriyor yüklüyor acayip bir düşünce değil olana hakim olma
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben birşey anlamadım.
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Altında Standardizasyon çok Önemlidir. Dünya Piyasadaki çogu Altının Ayarının ne oldugu bilinmiyor. Degerli Madenlerinin Ayar Degerleri Gelişmiş cihazlarla belirlenmeli.
    Cevapla
  • Yeliz 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden
    Cevapla
  • Biyometrik 3 yıl önce Şikayet Et
    Değildir o, ortada bir insan, canlı mı var biyometrik tanımlama yapılsın. Parmak izi mi alacaklar, retina taraması mı yapacaklar
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Basit bir Qr kod ile her nesneyi kodlayıp takibini yapabilirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle