Akkuyu NGS'de önemli adım: Montajı yapılmaya başladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde önemli bir aşamaya geçildi. Mersin'de yapımı devam eden NGS'nin ikinci güç ünitesinde yer alacak ana sirkülasyon pompa ünitelerinin küresel gövdelerinin montajına başlandı. Öte yandan Bakan Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 3. reaktörün temelinin 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in online olarak katılacakları program ile atılacağını söyledi.

Akkuyu NGS'de önemli adım: Montajı yapılmaya başladı
Akkuyu NGS'de önemli adım: Montajı yapılmaya başladı
GİRİŞ 01.03.2021 15:56 GÜNCELLEME 01.03.2021 15:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Montaj işlemi, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un makine yapım bölümü Atomenergomash’ın bir parçası olan AEM Technologies şirketinin Petrozavodsk şubesinde yapılıyor.

Petrozavodskmash, sirkülasyon pompası teslimat setinde bulunan gövdelerin 4 yönlendirme aparatının da üretimini tamamlamıştı.Şirket bu işlemin ardından, imalatın bir sonraki aşamasına geçerek montaj çalışmalarına başladı. Bu işlemle ana sirkülasyon pompası ünitesinin gövdelerinde kaynak çalışmaları yapılacak. Ürünler daha sonra mekanik işleme girecek.

Ana sirkülasyon pompası ünitesinin gövdesi birinci sınıf bir güvenlik ürünü olma özelliğini taşıyor.Ana sirkülasyon pompası ünitesi, yaklaşık 160 atmosferlik bir basınç altında ve 300 santigrat derecenin üzerindeki bir sıcaklıkta çalışarak, nükleer enerji santralinin soğutucusunu birincil devrede dolaştırıyor.

Bir güç ünitesi için üretilen ana sirkülasyon pompalama ünitesi gövdelerinin teslimat seti, sabitleme elemanlarına sahip dört küresel gövdeden ve ara parçalardan oluşuyor.

 

Bakan Dönmez ayrıca, “Fiilen santral faaliyete geçtiğinde 4-5 bin kişiyi orada istihdam ediyor olacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Dönmez, “Elektriklerin planlı bakım veya arıza nedeniyle kesik olduğu saatleri o bölgede yaşayan vatandaşlara iletebilmek için SMS kullanımına başlıyoruz” bilgisini verdi.

“Sakarya gaz sahasında 30 ile 40 arasında kuyu açacağız” diyen Dönmez, “En az iki boru hattıyla kıyıya getireceğiz. Karadeniz’de bulunan doğalgazı 2023’e yetiştireceğiz” dedi.

Bakan duyurdu: Temelini Erdoğan ve Putin atacak

YORUMLAR 13
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah emegi gecenlerden bu nimeti ulkemize kazandiranlardan razı olsun durmak yok yola devam
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    almanya´fransa gibi ülkeler hep bu santrallerin cok cok tehlikeli oldugunu hep söylediler ama kendileri ise hep bu santrallerden enerji sagladilar´rahat ya$adilar,,Kendilerine gelince cok iyi ba$ka ülkeler yapinca tehlikeli..Bu zinciri Reis kirdi..
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ile yunan hasedden ölüyordu..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kk yı bu kadar üzmeyin heykel yapmak varken
    Cevapla
  • AYH 3 yıl önce Şikayet Et
    baska ülkeler nükleer le ugrasirken bizde milletin KURAN i ve dini ile ugrasiyorduk, bosa kayip olan 80-90 yil zamanami, milletimin rezil kepaze olduginami üzülüyüm, okadar zoruma gidiyorki. Gelde RTE i sevme.
    Cevapla
  • salih göktepe 3 yıl önce Şikayet Et
    beyin ve ilim ilahın vergisidir. ku.a uyulsa idi, şimdiye çoktan nükleer SANTRALLERİMİZ olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle