Son dakika haberi: Dolar/TL 7,70'e yaklaştı

ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin gelişen ülke kurları üzerindeki baskısı devam ediyor. Dolar/TL yüzde 2 yükselişle 7,70 seviyelerini test ederken, Türk lirası en çok değer kaybı yaşayan para birimlerinden biri oldu.

Son dakika haberi: Dolar/TL 7,70'e yaklaştı
Son dakika haberi: Dolar/TL 7,70'e yaklaştı
GİRİŞ 08.03.2021 12:35 GÜNCELLEME 08.03.2021 16:43
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Yurt içinde doğrudan fiyatlanacak önemli bir verinin bulunmadığı günde, döviz kurlarında dış dinamiklere bağlı hareketlilik arttı. Dolar/TL haftanın ilk işlem gününde yüzde 2'yi aşan yükselişle 7,70 seviyelerini gördü. Euro/TL ise 9,15'lere yükseldi.

ABD tahvil getirilerinin yeniden yükselmesi küresel piyasalarda baskı oluşturmaya devam ediyor. Yeni haftaya güç kaybıyla başlayan Türk lirası, gelişen ülke kurları içinde en fazla değer kaybeden para birimlerinden bir. Dolar/TL gün içerisinde yüzde 2'nin üzerinde yükselişle 7,7087 seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL ise en yüksek 9,1537 seviyesini gördü.

 

YORUMLAR 42
  • Savaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz yükseltmek mecburi bir durumdur. Gerçek enflasyon yüzde 20 den fazla. Faizler yüzde 17 lerde. Faizler yüzde 25 olmalı ki TL kullanılsın. Aksi halde kimse TL de kalmak istemez. Çünkü TL de kalan herkes her yıl ortalama yüzde 20 kaybediyor. Uzun süreli bir faiz sürecine girilmeli. Başka türlü milyarlarca dolarlık bir rezerv bulunamaz ise maalesef durum kötü.
    Cevapla
  • Gönültaş 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece dolara karşı değil dünyadaki tüm para birimlerine karşı TL değer kaybediyor. enflasyon % 16 faiz % 17 yetmiyor demek ki. enflasyon oranı + % 3 faiz olmalı. enflasyon % 16 o zaman faiz oranı % 19 olmalı yani. Bende faiz 0 olsun isterim ama enflasyon sorunu aşamamış dünyadaki 5,6 ülkeden biriyiz. enflasyonu düşürürsek elbette faiz indirimine gidebiliriz. yüksek faizle 6,7 ay dişimizi sıkmalıyız. tüm dünya enflasyon canavarını yüksek faizle yendi. biz aceleciyiz. o yüzden bu sorunu kalıcı olarak çözemiyoruz.
    Cevapla
  • Isci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolari kim icat ettiyse Allah bin belasini versin
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim para alışkın hızlı deger kayıbına..Bağışıklık kazandı birşey olmaz))))
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    doları sabitlemek lazım iran gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle