SSB'den Türk savaş gemileri için lazer silah projesi

Türk savaş gemileri, yerli imkanlarla üretilen lazer silah sistemleri ile donatılacaklar. Edinilen bilgiye göre; Türk savunma sanayii şirketleri, deniz platformlarında kullanılacak yerli lazer silahı için kolları sıvadı.

SSB'den Türk savaş gemileri için lazer silah projesi
SSB'den Türk savaş gemileri için lazer silah projesi
GİRİŞ 09.03.2021 11:44 GÜNCELLEME 09.03.2021 16:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Elektromanyetik Top ve Lazer Silah Sistemi teknolojisi geliştikçe, deniz platformlarına yönelik silah sistemi çeşitliliğinde de bir artış yaşanmakta. Halihazırda elektromanyetik top ve lazer silah sistemleri, ABD ve Çin gibi bazı gelişmiş ülke donanmaları tarafından kullanıma alınmış durumda. Bu alanda bomba bir haber de Türkiye'den geldi.

SSB Deniz Araçları Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bir sunumdan edinilen bilgiye göre; Türk savunma sanayii şirketleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) öncülüğünde lazer silah sistemi geliştiriyorlar. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarına binaen geliştirilen lazer silah sisteminin, sunumdaki sıralamaya göre; METEKSAN ana yükleniciliğinde, ASELSAN ve TÜBİTAK alt yükleniciliğinde geliştirildiği tahmin edilmekte.

Söz konusu silah sisteminin, inşa faaliyetlerine yönelik planlamaların devam ettiği TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhripleri'lerinde (HSHM) kullanılması bekleniyor.

METEKSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM'in lazer teknolojileri alanındaki birtakım çözümleri, daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. TÜBİTAK-BİLGEM'in hem araç üstü hem de platforma yönelik lazer silah sistemi çözümleri mevcut. METEKSAN ise bu alanda, "Türkiye'de ilk" olma özelliğine sahip birtakım projeler yürütmekte.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 6
  • milliyerli 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yoğunlaştırılmış lazer ışık enerjisini 30 km' ye ulaştırabilirsek ne füzeye ne uçağa dahada başka bir silaha ihtiyaç kalmaz.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah..
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    birazda heykel yapinda gemilere yerlestirip dusmani korkuturuz heykelsavunma sistemi
    Cevapla
  • millioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    O iş CHP'nin işi (hatta tek bildiği iş) onuda ellerinden alırsak ayıp olur.:)
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah şükürler olsun
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite kuruluşlarımızdan, savunma sanayimizde daima daha gelişmiş özellikleri olan üretimler daima ARGE’ler yapalım İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle