Aydın Ağaoğlu: Zincir marketlerin geç açılması tüketiciye eziyet olur

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Ticaret Bakanlığı'nın zincir marketlere yönelik yasa tasarısında yer alan elektronik cihaz satışlarının kısıtlaması ve pazar günleri zincir marketlerin geç açılması maddelerini değerlendirdi.

Aydın Ağaoğlu: Zincir marketlerin geç açılması tüketiciye eziyet olur
Aydın Ağaoğlu: Zincir marketlerin geç açılması tüketiciye eziyet olur
GİRİŞ 11.03.2021 12:28 GÜNCELLEME 11.03.2021 13:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'nın alışverişin kurallarını değiştirecek yasa teklifinin tartışmaları kamuoyunda sürerken konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sadece marketlere getirilecek bazı kısıtlamaların fiyatların dengelenmesi için yeterli olmayacağını savundu.

"Küçük yerlerde elektronik cihazları ucuz fiyata alma imkanını tüketicinin elinden almak onu ortadan kaldırmak sonuçta türeticiye zarar verir." diyen Ağaoğlu, Pazar günleri zincir marketlerin sabahları 11.00'dan önce açılmaması yönündeki düzenlemeyi eleştirdi.

Ağaoğlu, "Düşünün bazı köylerde bakkal çoktan kepenk kapattı. Orada zincir marketlerin şubeleri var. Pazar sabah kahvaltılık almaya gidecek vatandaş 11'e kadar o kapıda beklemek zorunda kalmamalı. Ayrıca bir marketten temizlik malzemesi ihtiyaçlarını gıda ihtiyaçlarını kırtasiye ihtiyaçlarını sebze-meyve alan vatandaş, çıkarken tütün mamulü isteyecek, onu da temin edemeyince başka satış noktası arayacak elinde o torbalarla tüketiciye bu da eziyet olabilecek" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 15
  • fani 3 yıl önce Şikayet Et
    Masallah ne kadarda dusunuyorsunuz tuketiciyi..siz olmasaniz ne yapardik!!!
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah zengini aç bırakmasın.
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Eziyet felan olmaz siz hiç üzülmeyin zaten sadece Pazar günü geç açılacak ayrıca bence kuruşlar içinde bir düzenlene gelse iyi olur zincir marketler genelde örneğin 1.99 tl 1 kuruş nerde yok nakit alış verişlerde para üstümüzü alamıyoruz 2 kuruş 1 kuruş zaten çalışanların maaşları çıkıyor birde alkol ve tütün hariç diğer ürünlerde Hakkından fazlasını alıyorlar bu adaletli mi oluyor bence çok iyi bir düzenleme olacak İNŞALLAH
    Cevapla
  • Mehmet B. 3 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketlerle sorunu olanlar sanırım tüketiciyi yolmak isteyen gözü açıklar. Nedeni zincir marketler sayesinde ürün pahalıya satama dönemi bitti. Eski köhne bakkllara dönmek istemiyoruz. Tüketim tarihi geçmiş ürünleri satıp geri almayan fiş fatura vermeyen ilkel ticaret şekline dönmek istemiyoruz.
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    eziyet falan olmaz gayet güzel olur hatta pazar günleri hiç açılmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle