İsmail Demir duyurdu! İkinci parti S-400'ler farklı olacak

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada ikinci parti S-400 Hava Savunma Sistemlerinin daha farklı olacağını söyledi.

GİRİŞ 12.03.2021 13:11 GÜNCELLEME 12.03.2021 14:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış
  • Türkiye 1990'lı yılların ortasından itibaren hava savunma ihtiyacını karşılamak için çeşitli girişimlerde bulundu ancak olumlu bir sonuç çıkmadı. Son olarak Türkiye'de ABD'den Patriot Hava Savunma Sistemi almak istedi ama bu kez de ABD tarafından onay çıkmadı.
  • Bunun üzerine Türkiye, bir yandan yerli ve milli sistemler üzerinden çalışmalar yaparken diğer bir yandan da bölgede yaşanan gelişmeleri de dikkate alarak en hızlı şekilde Hava Savunma ihtiyacını karşılamak için dünyanın en iyi sistemleri arasında gösterilen Rusya'nın S-400 Hava Savunma Sistemini satın aldı.
  • Satış işlemi ABD ve Türkiye arasında krizi neden olurken ilk parti S-400'lerTürkiye'ye teslim edildi ve Ekim 2020'de  kabul testleri Sinop'ta gerçekleştirildi.

 

Özgür Projesi, F-16'ları bağımlılıktan kurtaracak

 

Rusya'dan S-400 açıklaması! Türkiye'ye sürpriz mesaj

Türkiye ve ABD eksininde karşılıklı açıklamalar sürerken Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, "ikinci parti S-400'lerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Demir. S-400’lerde ikinci sistem birincisi gibi olmayacak. Burada çok sayıda detay var. Ödemelerin takviminden tutun, teknik iş birliğine kadar çok sayıda detayın görüşüldüğü bir süreç. O açıdan birinci sistemde olduğu gibi, gidip hemen alıp, getirip, kuralımdan ziyade, kavramın toptan masada olması ve bizim taleplerimizin ve amaçlarımızın yerine gelmesini bekliyoruz. Çok kısa bir süreç olmamasının sebebi de bu." dedi.

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir'den S-400 açıklaması

YERLİ SAVUNMA SİSTEMLERİYLE İLGİLİ SON DURUM

Yerli savunma sistemleriyle ilgilide önemli detaylar veren Demir, "Hisar A ve Hisar O’un test süreçleri tamamlandı ve teslim sürecine geçildi. Hisar U çalışılmaya devam ediyor. Türkiye, yerli hava savunma sistemi Hisar’da önemli kazanımlar elde etti. Hürkuş’ta da teslimata hazırlanıyoruz. Hedefimiz şu anda Siper Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi." açıklamasında bulundu.

Sistem nasıl çalışıyor? Uzun menzilli izleme radarı, havadaki nesneleri takip ediyor ve gelen bilgiyi komuta aracına gönderiyor. Potansiyel hedefler, komuta aracında değerlendiriliyor Hedef tanımlandıktan sonra komuta aracı füzenin fırlatılmasına karar veriyor Fırlatmayla ilgili veriler, hedefe göre en iyi konumda bulunan fırlatma aracına gönderiliyor ve buradan karadan havaya füzeler gönderiliyor Angajman radarı, füzenin hedefine ulaşmasına yardımcı oluyor

YORUMLAR 11
  • Nakim 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 süper bi silah çok iyi korunmalı kullanacak kişilerinde iyi yetiştirilmesi gerekir
    Cevapla
  • Alihaydar 3 yıl önce Şikayet Et
    ne zamanki grölandı yada avustralyayı vuracak menzile ulaşırız o zaman birazcık yol kat,etmiş oluruz
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse s-400 veya s-500 şöyle iyi böyle süper, en iyisi budur falan demesin. Daha ortada kanıtlanmış tek bir başarıları yok. Ya onlarda Pantsir gibiyse. Sonuçta altyapı farklı değil. Tüm gücümüzle Hisar sistemine devam.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB rahatsız oluyorsa farklı bir şey var demektir....
    Cevapla
  • Afyonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Olay ilk önce caydırıcılıktır. Eğer bütün düşmanlar korkuyorsa zaten etkili demektir. Allah kullanmak zorunda bırakmasın.
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni alınacaksa S-500 daha iyidir hazır alımdan ziyade ortak üretimine bakmaktır.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    homorika´dan F-35 almak en az O ülkeye 120 sene daha bagimli kalmakmi$´bunu Tv.´larda emekli ve hala degerli kiymetli generallerimiz söylüyor.Biz artik bu homorikayi cok cok iyi tanidik´teknigi ile dünyayi emri altina almak istiyor ve ben asla bu homo.devleti ile bir sinir koymanin zamani geldi diyorum..Rusya Türkiye istesekte istemesekde gelecegi parlak cevre ülkeleri ile´de yuvarlak olan ülkeler..homorika kahrolsun..kahr ol dü$man.-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle