Dikkat çeken Türkiye sözleri: Potansiyeli ortaya çıkacak, fiyatlar düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketi'ni değerlendiren yabancı ekonomistler, “Reformlar, Türkiye ekonomisinin bütün potansiyelini ortaya çıkarabilecek ve hanehalkı üzerindeki yüksek fiyat yükünü hafifletebilecek önemli bileşenlerden oluştuğuna dikkat çekti.

Dikkat çeken Türkiye sözleri: Potansiyeli ortaya çıkacak, fiyatlar düşecek
Dikkat çeken Türkiye sözleri: Potansiyeli ortaya çıkacak, fiyatlar düşecek
GİRİŞ 14.03.2021 15:51 GÜNCELLEME 14.03.2021 15:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en acil ele alınması gereken konulardan birinin yüksek enflasyon olduğunu vurgulayarak, ekonomi reformlarının enflasyonu daha düşük seviyelere indirebilecek piyasa dostu ögeler barındırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Reform paketini açıkladı

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin kurulmasının gıda fiyatları gibi birtakım unsurlarda yapısal değişikliklerle sonuçlanabileceğini aktaran Matys, gıda fiyatlarının enflasyonist baskılara sebep olan ana nedenlerden biri olduğunu kaydetti.

YÜKSEK FİYAT YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

Ekonomi reformlarının, hükümet ve Merkez Bankası'nın yüzde 5'lik enflasyon hedefi için politikaları birlikte koordine ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Matys, bu hedefin, Türkiye ekonomisinin bütün potansiyelini ortaya çıkarabilecek ve hanehalkı üzerindeki yüksek fiyat yükünü hafifletebilecek önemli bir bileşen olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü yatırımcı Türkiye'yi radarına aldı

"REFORM PAKETİ ŞİRKETLER İÇİN OLUMLU"

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash de "Ekonomi reformları, sorunlu kredisi bulunsa da yaşama sansı olan şirketlerin doğru yönlendirilmesi açısından olumlu." ifadesini kullandı.

Ash, reformların, iş dünyası ve yatırımcı dostu olarak gözüktüğünü ifade etti.

Ekonomi reform paketi dünyada yankı buldu! Erdoğan güçlendirecek

YORUMLAR 22
  • sultan 3 yıl önce Şikayet Et
    SEN çok yaşa REİS Rabbim sana sağlıklı hayırlı uzuuuun ömürler versin inşallah
    Cevapla
  • Evrene86 3 yıl önce Şikayet Et
    Fird otosan 4.5 milyar kar aciklamis sanayi sirketleri karini 2 katina cikarmis. Ali koc diyorki biz otosan icin dijitallaestik ondan artti karimuz yukseldi yani yersen oyle. Demiyor biz fiyatlari 100 binden 200 bine cektik bunu yaparkende dolari vs bahane ettik demiyor neyse diyecegim sudur devlet ne yaparsa yapsin ulke zenginlerin elinde oyuncak. Kimi zaman seçim bahane kimi zaman dolar kimi zaman altin. Yeri gelir bitcoin olur bu bahane. Eyt bekleyenler sizde bu zenginler gibi yapip ulkeyi somurmek icin bekleyip durmayin birde sizin yukunuzumu cekecez.
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi fiyatlar düşecek, yağ mı
    Cevapla
  • aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Hırt yağ espirisi yapacak diye bekliyorduk.. sağol..
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Çarşı pazara çıkmayın, paranız cepte kalsın
    Cevapla
  • Bekleyen 3 yıl önce Şikayet Et
    EYT şart millet emeklilik bekliyor
    Cevapla
  • blob 3 yıl önce Şikayet Et
    eyt kadar taş düşsün kafanıza, belli bir kural var ve siz onu aşmak istiyorsunuz, size yapılsa artık herkes ister. 20 sene çalışıp akrabam 37 yaşında emekli olmuştu o gündür keyfe keder yaşıyor, 30 yıl geçti üstünden. rahat edecek mi gönlünüz? sen 40 da emekli ol bir kereye mahsus ben 65 de.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz Kemal amcanı iktidar yapın o sizi emekli yapacak isterseniz Meral ablanızı yapın ki emekli maaşı alabileceğiniz memleket kalmasın hem sizi onlar iyi yapar
    Cevapla
  • öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    idam şart sokaklar çakalların yeri olmuş emekli olsan nasıl yiyecen rahatla o parayı önce idam
    Cevapla
  • doğruları konuşan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizde hiç mi utanma yok. 35 yaşla emekli olmak istiyorsunuz. Almanya'da emeklilik yaşı 67. Reisimizin dediği gibi, yok öyle çift dikiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle