TUSAŞ geliştirdi: Tatbikata Şimşek damgası

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi Şimşek Mavi Vatan tatbikatında büyük ses getirdi. Geniş uçuş zarfı ve çok farklı uçak ve güdümlü füzeye benzeyerek uçuş yapabilen Şimşek, tatbikatta hedef uçak olarak görevini ifa etti.

TUSAŞ geliştirdi: Tatbikata Şimşek damgası
TUSAŞ geliştirdi: Tatbikata Şimşek damgası
GİRİŞ 19.03.2021 11:47 GÜNCELLEME 19.03.2021 11:47
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından özgün olarak geliştirilen Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi Şimşek, Mavi Vatan tatbikatında hedef uçak olarak görevlerine devam etti.

Doğu Akdeniz ve Kuzey Ege'de gemiye konuşlanarak tüm operasyonun gemide kurulan sistemlerle yürütüldüğü tatbikatta Şimşek toplam 8 sorti uçuş gerçekleştirdi. Şimşek, gemilerin hava savunma ve yakın hava savunma atışlarının gerçeğe yakın tehdit ortamında etkinlikle yapılmasına önemli katkı sağlamış oldu.

Dünyada sayılı ülkede var! Türkiye lazer silah için kolları sıvadı

TUSAŞ tarafından özgün olarak geliştirilen Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi Şimşek, Mavi Vatan Tatbikatı'nda Şimşek toplam 8 sorti uçuş gerçekleştirdi.

Hava aracı fırlatma aralığını 6-8 dakikalar mertebesine indirerek tatbikatın eğitim ve atış periyodunun etkinlikle kullanımına katkıda bulunan Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, gelecekteki hedef uçak ihtiyaçlarını da karşılamak üzere gelişen ve değişen kullanıcı ihtiyaçlarına kısa sürede cevap verebilecek şekilde geliştirilmeye devam ediyor.

SSB Başkanı İsmail Demir: Savunma sanayide ihracat yüzde 30 arttı

Yerde veya deniz sathında bulunan hedeflere saldıran muharip uçakların ve füzelerin uçuş karakteristiklerine yakın özelliklere sahip hale gelen Şimşek, taşıdığı farklı faydalı yük konfigürasyonlarıyla ve 50-20,000 feet irtifa aralığında, değişik hızlarda uçuş yapabilmesine müsaade eden geniş uçuş zarfıyla, çok farklı uçak ve güdümlü füzeye benzeyerek uçuş yapabiliyor. Bu özellikleriyle yerdeki sistemlere karşı etkin bir hava tehdit benzetimi sağlıyor.

Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, silahlı kuvvetlere hizmet sunmaya devam ediyor.

Hava savunma birlik ve sistemlerinin eğitim ve test ihtiyaçlarını karşılamak üzere TUSAŞ'ın öz kaynaklarıyla ARGE projesi olarak başlattığı Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, silahlı kuvvetlere hizmet sunmaya devam ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 37
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Nacinin bahsettiği mayin kuş buyukluğunde binlerce dron suru uçaklara atilan fubir fuzeyle uçaklarin yoluna çikan binlerce serce kadar diron surusu ucaklar binlerce klometrede kalkişlarinda imha km metreden vurulacak vurulamiyanlar yani havalananlarda havadaki mayin dronlardan illaki birine çarpacak ondan bahsediyoru elektironik harbin mesafesi dişinda veya içinde ikiside olabilir
    Cevapla
  • Filinta 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde alaya bilseydik keşke söylediklerini
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Brawo çalışana verir Allah ...
    Cevapla
  • Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Süt tozu alma devri bitti,
    Cevapla
  • Selman 3 yıl önce Şikayet Et
    Saman isterük saman
    Cevapla
  • Sabahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    heykel yokmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle