Son dakika haberi: Merkez Bankası'ndan peş peşe hamleler! Kritik toplantı başladı

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Bankalar Birliği yönetimi dışındaki bankaların yöneticileriyle görüştü. Bankacılık kaynakları, görüşmenin olumlu geçtiğini bildirdi.

Son dakika haberi: Merkez Bankası'ndan peş peşe hamleler! Kritik toplantı başladı
Son dakika haberi: Merkez Bankası'ndan peş peşe hamleler! Kritik toplantı başladı
GİRİŞ 24.03.2021 17:21 GÜNCELLEME 24.03.2021 18:11
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, göreve gelmesinin hemen ardından bankacılarla durum değerlendirmesi yapmak üzere Pazar günü Türkiye Bankalar Birliği yönetim Kurulu ile bir araya gelmişti.

Kavcıoğlu bugün de Bankalar Birliği yönetimi dışındaki bankaların yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdi. 

Bankacılık kaynakları, görüşmenin verimli geçtiğini kaydetti. Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda, enflasyondan para politikasına, küresel gelişmelerden bankacılık sektörünün taleplerine kadar birçok konu görüşüldü.

Merkez Bankasının, hükümetçe belirlenen orta vadede enflasyonu yüzde 5 seviyesine indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı kaldığını ifade eden kaynaklar, bankanın bu hedefe ulaşmak için para politikası araçlarını uygun bir şekilde kullanacağını söyledi.

Üst düzey bankacılar, TCMB'nin enflasyon görünümü, gerçekleşen enflasyon ve beklenen enflasyon oranları da dikkate alınarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlayacak şekilde para politikası duruşunu belirlemeye devam edeceğini aktardı.

Toplantıda bir hafta vadeli repo faiz oranının temel politika aracı olmaya devam edeceğinin ve para politikası operasyonel çerçevesinin korunacağının vurgulandığını ifade eden kaynaklar, küresel sermaye akımlarının, benzer ülkelerin reel getirilerinin ve yerleşiklerin portföy tercihlerinin politika kararlarında önemli göstergeler olacağını söyledi.

Bankacılık sektör temsilcileri, TCMB'nin veri odaklı yaklaşım içerisinde enflasyon başta olmak üzere makro ekonomiye yönelik tüm veri akışını dikkate alarak kararlarını belirleyeceğini dile getirdi.

TCMB'nin serbest piyasa kurallarına ve dalgalı kur sistemine bağlı kalmaya devam edeceğinin altını çizen kaynaklar, TCMB'nin bankacılık sektörü ve diğer paydaşlarla iletişim kanallarını tamamen açık tutacağını bildirdi.

Verimli bir görüşmenin gerçekleştiğini ifade eden bankacılar, TCMB'nin, bankalara hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğini, Merkez Bankasının ve bankaların kendi bilançosunu yöneteceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • memleket 3 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünyadaki merkez bankaları hisselerinin çoğunluğu yahudilerin elindedir MB nı istiyorsan kamu maliyesini çok iyi kullanmalısın. kim gelirse gelsin kamu gideri personel vs senelik takribi 600 katrilyon(6 milyon personel var- 2 milyon döke saça yeter) mb rezervi 100milyar usd devlet yan gelip yatan memur işçi bürokrat vs postalar, araçlar vs satarsa (devletin bir sürü boş binası var ama gidiyor lüks yerlerde komple bina kiralıyor o kadar çok ek bina ve bunların içinde yatan eleman var ki) 5 yıl içinde yaklaşık net 250 milyar dolar sermayeye ulaşır sürekli millete vergi yansıtmasına da gerek kalmaz. yatan yiyen içen israf eden devlet personellerinin cezasını vatandaşa çektirme
    Cevapla
  • AKTAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ekonomi bakanı varmı artıran
    Cevapla
  • KaleliER 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk toplantıda 3 puan düşmeli , Syg.
    Cevapla
  • Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oğlum düşür faizi, düşür ki bizde bayram edek.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için beni 2 yıllığına ekonomiden tek sorumlu yap 10 seneye borç bitsin.boyke kendini bir halt sanan kim varsa hepsini it edeyim.cozum 1: 10 tane tanesi 10 milyar TL sermayeli şirket kurmak, gıda ilaç savunma yazılım elektronik enerji vb çözüm 2 : her şehirde valilik onculugun o şehrin yapısına uygun ( coğrafi jepolitik vb ) dışardan ithal ettiğimiz ürünleri yerli üretecek fabrika kurmak 100 milyon TL lik boykece 81 adet dışardan aldığımız ürünu yerli imal ederiz. Bu ikisinden fayda nedir. 1 üretim artacak 2.ithallah azalacak para bize kalacak 3.istihdam artacak 4. Faiz düşecek 5.yabanci para ihtiyacı düşecek ve yabanci para değeri düşecek, yani 108 milyar TL ye bitecek
    Cevapla
  • Erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik
    Cevapla
  • derviş 3 yıl önce Şikayet Et
    he bir akıllı sensin, sanki bilgisayar oyunu oynuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle