Son dakika haberi: Bakan Karaismailoğlu'dan Süveyş Kanalı açıklaması

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı'ndaki kazaya ilişkin, ihtiyaç olması halinde yardıma hazır olduklarını söyledi

GİRİŞ 26.03.2021 12:54 GÜNCELLEME 26.03.2021 13:28
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'daki temasları sırasında NTV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı'nda karaya oturan geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik çalışmalar konusunda Süveyş Kanalı'nın önemli lojistik koridorlarından birisi olduğunu söyledi.

Geminin karaya oturan kısmının altının boşaltılması için kepçe ve ekskavatörlerle çalışmalar devam ediyor ancak şu ana kadar olumlu bir sonuç alınamadı.

Karaismailoğlu, "2 gündür trafik sağlanamıyor. Hatta şu anda Ümit Burnu'ndan rotalarını değiştiren gemiler var. Biz de tabii ki dünya ticaret hacmini etkileyen bir konu olduğu için bizim de çok güçlü ve mahir bir filomuz var. Biz de yardım önerimizi yaptık ve onlardan olumlu bir yanıt gelirse yardım götürürüz. Bizim Nene Hatun Gemimiz böyle büyük operasyonları yapacak dünyadaki sayılı gemilerden bir tanesi. Burada zaten İstanbul Boğazı'nı yönetiyor arkadaşlarımız. Arkadaşlarımız hazır bekliyor. Olumlu bir yardım çağrısı olursa gereğini yaparız."diye konuştu.

Süveyş Kanalı'ndaki gemiye ilişkin felaket uyarısı: İkiye bölünebilir!

Bakan Karaismailoğlu, Nene Hatun Gemisi'nin oradaki çalışmalara nasıl destek verebileceğine ilişkin soruya, "Yani geminin kurtarılması ve Süveyş Kanalı trafiğinin açılması için önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Onlar ihtiyaç duyuyorlarsa elimizden geleni yaparız. Şu an bir yanıt gelmedi." cevabını verdi.

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan geminin şirketi özür diledi

GÜNLÜK ZARARI 10 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Süveyş Kanalı'ndan geçerken yan dönen ve kanalı kapatan Evergiven adlı gemi nedeniyle dünya deniz ticareti zor günler geçiriyor. Yaklaşık dört futbol sahasının uzunluğunda olan ve Tayvanlı Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen Ever Given adlı gemi, kanalın güney ucunda bulunuyor. Olayın dünya deniz ticaretine günlük zararının 10 milyar dolara yaklaştığı açıklandı.

Ever Given’ın sahibi Japon Shoei Kisen şirketi, durumdan olumsuz etkilenen taraflardan özür diledi.

YARIN KURTARILACAK

Japonya menşeili Shoei Kisen şirketinin Nikkei’de yer alan açıklamasında,  geminin "Japonya saatiyle yarın akşam" kurtarılacağı belirtildi. 

Evergreen şirketine ait Ever Given isimli dev konteyner gemisi sert rüzgarlar ve toz fırtınası nedeniyle dümen kontrolünü kaybetmişti. Salı günü sabah saatlerinde kanalın sadece tek yönlü bölümünde yana doğru dönerek karaya oturan gemi Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan kanalı trafiğe kapatmıştı. Bu kanalın kapalı kalması nedeniyle halihazırda sorunların yaşandığı birçok tedarik zinciri zor durumda kaldı. 

Refinitiv verilerine göre 30'dan fazla petrol tankeri kanalın açılması için Salı gününden beri bekliyor.

YORUMLAR 76
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize gerçek tarihimizi öğretselerdi yıllarca oyuncak zaferle uyutulduğumuzu daha iyi anlardık .Aşşağıda karaktersizin biri benim rumuzumla girip özür dilemiş ben vatan hainlerden özür dilemem kişisel olarak herkese hakkım helal olsun birtek hainlere hakkım haram olsun ne özürüymüş bu.Mısırın kanaldan 2018 geliri 5.7 milyar $ 2023 beklentisi 13.7 milyar hainlerin imzaladığı montrö boğazlar sözleşmesiyle geliri 0 kuruşdur.Uyan Osmanlı üstündeki örtüyü kaldır herbiriniz genetiğinde tarihe , coğrafyaya nizam vermiş kültürün ejdadın genetiği var.Gerçekleri haykırın korkmayın engelleyenlere dahi susturulmasına izin vermeyin.Onlar değil biz kazanacağız biz...
    Cevapla
  • Ergun 3 yıl önce Şikayet Et
    Butun zarar holandadan alınsın
    Cevapla
  • önYARGI 3 yıl önce Şikayet Et
    ön yargi kimbilir belkide bunu Emperyalist gücler bilerek YAPTILAR ger ABD nin isine geliyorsa dolar yükselebilirse
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    niitmişiniz la goca gemiye
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbu'u düşünün. Allah muhafaza Kanal İstanbul yapılırsa aynı şey Türkiye'nin başına da gelmez mi?
    Cevapla
  • AKINCI 3 yıl önce Şikayet Et
    Yoğ...... daha neler!!!!!
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne cahil adamsınız kanalda geminin oturması imkansız çünkü bütün gemiler için yeterli derinlik olacak
    Cevapla
  • Temel reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün gece dedem yatağında öldü, sen sakın yatma ölürsün. Mısır'da dün kanalda, bugünde trenyolunda kazalar başladı. Neden acaba, birileri Türkiye'ye karşı gardını indirdiği için kulak mı çekiyor. Ha birde merak etme o gemiyi kurtarır kanalı açarlar, çünkü darphane gibi parabasan bir kanal kapalı kalmaz.
    Cevapla
  • Rambo 3 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin kanal maalesef bizim Pennsylvania dan değil istanbuldan geçiyor muhterem müdürüm
    Cevapla
  • BİZce 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir kazayı yapmak isteyen Boğaziçi'nde çok daha etkili bir şekilde yapar.
    Cevapla
  • Sonsöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Olum kanal istan bula karşi gelmenin sebebini biliyonmu yok turkiye buradan 150 milyar senede parakazanacak dertleri turkiyenin bu gelirini engellemek bizim kanalda bu görüntüler olmaz bunlarin kanali eğimli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle