TÜBİTAK'tan SARB-83 paylaşımı

TÜBİTAK, yer üstü ve yer altındaki hedeflere için geliştirilen Türkiye'nin ilk 1000 LB Ardışık Delici mühimmatı olan SARB-83'e ilişkin paylaşımda bulundu.

TÜBİTAK'tan SARB-83 paylaşımı
TÜBİTAK'tan SARB-83 paylaşımı
GİRİŞ 03.04.2021 13:53 GÜNCELLEME 03.04.2021 13:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK, yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere geliştirilen Türkiye'nin ilk 1000 LB Ardışık Delici mühimmatı olan SARB-83'e ilişkin paylaşımda bulundu. Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Karşı Konulamaz Kuvvet! HABRAS Hedef Balistiği Dinamik Test Altyapısı'nda etkinliği test edilen SARB-83, güçlendirilmiş betonu delmeyi başaran Türkiye'nin ilk 1000 LB Ardışık Delici mühimmatıdır"

TÜBİTAK SARB-83 1000 LB DELİCİ BOMBA

SARB-83, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere geliştirilen, Harp Başlığı (ADHB) teknolojisine sahip, beton delici bir mühimmattır. SARB-83'ün dış geometrisi, güdüm kiti arayüzleri, kütle, kütle merkezi ve eylemsizlik özellikleri 1000 lb (415 kg) ağırlığındaki MK-83 Genel Maksat Bombası (GMB) ile benzerdir.

Ön delici harp başlığı özelliği ile termobarik patlayıcılarla kullanılabilecek yeni nesil mühimmatlardan olan SARB-83, Mağaralar, uçak pistleri, hangarlar, sığınaklar, barajlar gibi öncelikli hedeflere yönelik geliştirilmiştir.

SARB-83, 1,8 metrelik betonu delerek, içeridekileri imha edebilecek yeteneğe sahip bir uçak mühimmatıdır.

YORUMLAR 3
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan bir tane kilicdarogluna atin.
    Cevapla
  • AyYıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti Zekidir , Çalışkandır. Yeterki adam gibi yönetilsin. (REİS sen bitanesin)
    Cevapla
  • Üretelim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite kuruluşlarımızdan öğretmen ve öğrencilerimizden, savunma sanayimizde daima daha gelişmiş özellikleri olan üretimler daima ARGE’ler yapalım İnşallah.
    Cevapla