Thodex mağdurlarına ikinci şok

Thodex’in dumanı üstünde tüterken vurgun üzerinden vurguncular piyasaya çıktı. 400 bine yakın mağduru hedefine alan dolandırıcılar, giden parayı kurtarmayı vaat ediyor. Uzmanlar, “Sakın itibar etmeyin” diyor

Thodex mağdurlarına ikinci şok
Thodex mağdurlarına ikinci şok
GİRİŞ 23.04.2021 17:24 GÜNCELLEME 23.04.2021 17:26
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Yerli kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in İstanbul'dan Arnavutluk'a kaçtığı ortaya çıkarken, 400 bine yakın kullanıcı da dolandırıldığı gerçeğiyle yüz yüze kaldı. Binlerce mağdur parasını kurtarmak için savcılığın kapısını çalarken bir taraftan da vurgun üzerinden vurgun yapan yeni dolandırıcılar türemeye başladı.

Mail, mesaj, WhatsApp ve Telegram grupları ile sosyal medyadan mağdurlara ulaşan dolandırıcılar, Thodex'te kaybedilen parayı kurtarma vaadiyle yeni vurgunun kapısını aralıyor. Kullanıcılardan kimlik, IBAN, hesap numarası gibi bilgiler isteyen dolandırıcılar, mağdurların panik hallerinden faydalanarak yeni bir vurgun yapıyor.

KİMLİK BİLGİSİ İSTİYORLAR
Thodex mağdurlarının örgütlendiği Telegram gruplarına sızan dolandırıcılar, türlü vaatlerde bulunuyor. Mağdurlardan kimlik bilgilerini isteyen dolandırıcılar, mağdurlara paralarını Papara üzerinden kurtaracaklarını vaat ederek, belirli bir komisyon için de pazarlık ediyor.Mail üzerinden de mağdurlara ulaşan dolandırıcılar, "BTC yatır, cüzdanını onayla, paranı geri al" gibi mailler atıyorlar. Uzmanlar hiçbir şartta cüzdan doğrulamak için para yatırılmaması gerektiğini belirtirken, kimlik bilgilerinin de asla paylaşılmaması gerektiğine dikkati çekiyor.

Sosyal medyada da örgütlenen dolandırıcılar, "Ben Thodex'ten ... müdüre ulaştım. Bana paramı vereceğini söyledi. Müdüre ulaşıp parasını kurtarmak isteyenler benimle irtibata geçsin" diyerek insanları ağına düşürmeye çalışıyor. Burada tuzağa düşenlere, sözde destek olmak için kimlik bilgileri ya da para talep ediliyor.

KULLANICILARIN YARIDAN FAZLASI 18-24 YAŞ ARASINDA
Thodex'in geçen ay paylaştığı verilere göre;
* Thodex'teki yatırımcıların yüzde 51.4'ü 18-24 yaş aralığındaki Z kuşağı gençleri oluşturuyor.
* Thodex kullanıcılarının yüzde 26.5'i ise 25-34 yaş arasında.
* Şehir olarak bakıldığında Thodex üzerinden işlem yapanların yüzde 37.7'si İstanbul, yüzde 14.5'i Ankara ve yüzde 10.4'ü ise İzmir'de yaşıyor.
* Diğer şehirler ise şöyle sıralanıyor: Konya yüzde 8.1, Adana yüzde 7.2, Bursa yüzde 5.8, Antalya yüzde 5.8, Diyarbakır yüzde 5.4, Gaziantep yüzde 2.6 ve Kayseri yüzde 2.5.

SAVCILIĞA GİDİN, İKİNCİ KEZ DOLANDIRILMAYIN
Tüketiciyi Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Av. Şükran Eroğlu, bu tür büyük dolandırıcılık hareketlerinin ardından bu parayı kurtaracağını iddia eden alt dolandırıcıların ortaya çıktığını söyledi.

YORUMLAR 85
  • sos 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlak yoksunu bir ailenin fertleri babası aynı anası aynı ve sonuçta sağlıksız zararlı hırsız bir toplum çocuğu...
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar da bir tür mutluluk zinciri
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    başka ülkelerde böyle insanlar var mı acaba? hırs para adamı bitirir.
    Cevapla
  • Unknown 3 yıl önce Şikayet Et
    Tosun da çocuktu bu da çocuk. Kör müsünüz ! Bu çocukların ne tecrübesi ne kariyeri var ki dünyanın parasını teslim ediyorsunuz ? İlk deneyimi siz oldunuz belki de batırmak istemedi ama beceriksizlik, tecrübesizlik onu hırsız yaptı.
    Cevapla
  • Yuksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağındaki bazı gençler hayatı sanal yaşıyor. Deneye yanıla öğrenirler. Ülkenin nasıl zor günler gördüğünü bilmeden şimdiki hallerinden şikayet ediyorlar.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki en işsiz genç nüfus bu ülkede. Bir de memnun mu olsunlar? Dalga mı geçiyorsunuz? Ülkenin 500 milyar dolar devlet, 400 milyar dolar özel sektör olmak üzere 900 milyar dolar dış borcu var. Venezuella ve Arjantinden sonra dünyanın en batık 3. ekonomisi. Gerçek işsizlik %25-30 civarlarında, gerçek enflasyon en az % 35. Ağa bizimle eğlenii herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle