Bir ülke 'tamam' dedi sıra Rusya'da... Kritik görüşme bayramdan önce

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, geçen hafta Türkiye'de bulunan Ukrayna heyetinin Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı başarılı bulduğunu belirterek, 'Rusya'ya yönelik de böyle bir çalışmamız var. Rus heyetiyle karşı karşıya gelmek Ramazan Bayramı'ndan önce mümkün olabilir.' dedi.

Bir ülke 'tamam' dedi sıra Rusya'da... Kritik görüşme bayramdan önce
Bir ülke 'tamam' dedi sıra Rusya'da... Kritik görüşme bayramdan önce
GİRİŞ 06.05.2021 16:51 GÜNCELLEME 06.05.2021 16:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yabancı büyükelçileri ve Almanya'dan turizm profesyonellerini, gazetecilerini Türkiye'de ağırlayarak Güvenlik Turizm Sertifika Programı uygulamalarını yerinde gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı, son olarak Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko başkanlığındaki heyeti misafir etti.

Bakanlık, Turizm Sertifika Programını yerinde görmek için Rusya'dan gelecek heyeti ağırlamaya hazırlanıyor.

Bakan Ersoy duyurdu: Süre uzatıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan

"UKRAYNA, UYGULAMAYI BAŞARILI BULUYOR"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AA muhabirine, Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Tkachenko başkanlığındaki heyetin Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısı için Antalya'ya geldiğini, Güvenli Turizm Sertifika Programı kapsamında turizm işletmelerindeki tedbirleri yerinde incelediğini söyledi.

Heyetin son derece memnun şekilde Türkiye'den ayrıldığını vurgulayan Alpaslan, Ukrayna'nın Türkiye için önemli pazarlardan biri olduğunu belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: TURİSTİN GÖREBİLECEĞİ HERKESİ MAYIS SONUNA KADAR AŞILAYACAĞIZ"

Aşılama sürecine hız verildiğini belirten Çavuşoğlu Turizmle ilgili de açıklamalarda bulundu, "Halkımızın yüzde 26'sından fazlası aşılandı. 1 milyon 200 bin almanı ağırladık, bu sene de sürdürmeye çalışıyoruz halkımız güvenliği, turizm için önlemlerimizi aldık aşılama süreci, Almanya da biz de önemli mesafe kaydettik güvenli turizm programına ekler getirdik. Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerin ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım" ifadelerini kullandı.

Özellikle Rusya'nın uçuşlarda kısıtlama getirdiği şu dönemde her pazarın öneminin daha da arttığına işaret eden Alpaslan, şöyle devam etti:

"2019 yılında 1,5 milyonu aşkın Ukraynalı ziyaretçi ülkemize seyahatte bulundu. Geçen yıl salgın koşullarına rağmen 1 milyon civarında Ukraynalı ziyaretçi ülkemize tatile geldi. Bu çerçevede Ukrayna heyetine Türkiye'de Güvenli Turizm Sertifika Programımızı ve gelen ziyaretçilerin sağlıklı, güvenli ortamda tatil yapmalarına ilişkin aldığımız önlemleri yerinde gösterdik. Onlar da programın güvenli ve başarılı olduğunu ifade ettiler. Ukrayna pazarımız halen açık, ziyaretçi gelmeye devam ediyor."

Alpaslan, Türkiye'deki sertifika programının sadece Ukrayna'nın değil, dünyanın takdirini kazandığını vurguladı.

TÜRKİYE, RUSYA HEYETİNİ BEKLİYOR

Program çerçevesinde geçen yıldan bu yana hem Türkiye'de tedbirleri artırdıklarını, hem de yurt dışına yönelik tanıtımlar yaptıklarını anlatan Alpaslan, "Bu doğrultuda bazı ülkelerden heyetleri ülkemizde ağırlayıp, uygulamalarımızı, aldığımız tedbirleri yerinde gösteriyoruz. Güvenli Turizm Sertifika Programının anlatılması çerçevesinde tüm hedef pazar ülkelere yönelik görüşmelerimiz devam ediyor, Rusya'ya yönelik de böyle bir çalışmamız var. Rus heyetiyle karşı karşıya gelmek Ramazan Bayramı'ndan önce mümkün olabilir." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki turizm sirkülasyonunun az da olsa devam ettiğine değinen Alpaslan, "Şu anda Rusya'da ciddi bir kısıtlama var, Avrupa ülkelerinde de kısıtlamalar devam ediyor. Ancak Doğu Avrupa, Orta Doğu ve çok sınırlı sayıda da olsa bazı ülkelerden ziyaretçilerimiz var." diye konuştu.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig

DRV BAŞKANI FİEBİG'DEN TÜRKİYE'DEKİ TATİL BÖLGELERİNDE GEÇEN YIL SALGIN DÖNEMİNDE ALINAN TEDBİRLERE ÖVGÜ

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye'deki otellerin ve destinasyonların geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çok hızlı ve iyi düşünülmüş hijyen ve güvenlik konseptlerini uyguladığını ve bunların pratikte çok iyi işlediğini söyledi.

Fiebig, yaz sezonundaki tatil durumuna, Almanların Türkiye'ye tatil yapma isteğine ve Kovid-19'daki seyahat sektörünün durumuna ilişkin AA muhabirinin sorularına cevapladı.

Türkiye'nin Almanya seyahat pazarı için en önemli destinasyonlarından biri olduğunu belirten Fiebig, bundan dolayı tur operatörlerinin Türkiye'de kapsamlı teklifler sunmalarının önemli olduğunu ifade etti. Fiebig, "Oteller ve destinasyonlar geçen yıl pratikte çok iyi işleyen hızlı ve iyi düşünülmüş hijyen ve güvenlik konseptleri uyguladı. Bunu Robert Koch Enstitüsünün Almanya'ya dönenen paket tur misafirleriyle ilgili rakamlar da doğruladı." değerlendirmesinde bulundu.

"GÜVENLİ KORİDORLAR" UYGULANMASI DEVAM ETSİN

Bunun yanı sıra Almanya ve Türkiye'nin geçen yıl yaz döneminde Türkiye'nin çeşitli tatil bölgeleri için "güvenli koridorlar" düzenlemesi üzerinde anlaştığını, böylelikle tatil seyahatlerine imkan verildiğini anlatan Fiebig, salgındaki durumun izin vermesi koşuluyla, bu düzenlemenin bu yıl da tekrar uygulanmasının arzu edildiğini kaydetti.

Fiebig, Almanların Türkiye'de tatil yapmaya yönelik talebin nasıl olduğuna ilişkin de "Türkiye son derece cazip bir tatil ülkesi ve Almanlar arasında da çok popüler. Türkiye 2019 yazında, İspanya'dan sonra tatilcilerin tercihlerinde ikinci sırada yer aldı. Şu anda 2021 yazı için alınan rezervasyonlarda Türkiye, Yunanistan ve İspanya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Ancak şu anda koronasız 'normal' bir yaz için yapılan rezervasyonların sadece yüzde 20'sinin yapıldığı dikkate alınmalıdır. Esas itibarıyla (insanlarda) tatile çıkmaya ilişkin talep var." dedi.

İnsanların tatile ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Fiebig, "Bu (talep), aşılamanın ilerlemesi, mantıklı bir test stratejisi ve kapsamlı hijyen ve güvenlik tedbirleriyle rezervasyonlara da yansıyacaktır. Türkiye'de tatil yapmaya yönelik ilgi (Almanlarda) kesinlikle var." diye konuştu.

Fiebig, Alman hükümetinin aşılananlar ve Kovid-19'u geçirip iyileşenlere olası özgürlükler verme konusunu ele almasının doğru ve önemli olduğunu vurgulayarak bu alanda farklı düzenlemelerinin yapılmasının önlenmesi gerektiğini, aksi takdirde şirketlerde ve tatile gitmek isteyenlerde yeniden bir belirsizlik oluşabileceğini kaydetti.

Seyahat sektörünün zor durumda bulunduğunu ve Alman hükümetin yaptığı yardımların uzatılması gerektiğini belirten Fiebig, "Ancak şu anda en acil ihtiyacımız olan şey olumlu bir perspektif sunulması. Turizmi yeniden canlandırılması için ileriye dönük bir plana ihtiyacımız var. Hem müşteriler hem de şirketler seyahatlerin ne zaman ve hangi şartlarda mümkün olacağı konusunda daha fazla netliğe ihtiyaç duyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 15
  • Tamam 2 yıl önce Şikayet Et
    Ancak ukranyayı kandırmışız yazıl söyleyin onlarda gelmesin
    Cevapla
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    Askıya aldığı vizeleri kaldirsinlar. Bir deli kuyuya taş attı. Bin akıllı çıkaramadı
    Cevapla
  • hik met 2 yıl önce Şikayet Et
    turizm sezonuna kadar tam kapanma ile vaka sayılarını düşürürsek turistler gelecektir. tedbiri elden bırakmayalım.
    Cevapla
  • fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    heykel yapsak her şey düzelir gibi geliyo bana
    Cevapla
  • isveren 2 yıl önce Şikayet Et
    esnaflari asilayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle