Destek paketine iş dünyasından ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı destek paketine iş dünyasından ilk yorum geldi.

Destek paketine iş dünyasından ilk yorum
Destek paketine iş dünyasından ilk yorum
GİRİŞ 17.05.2021 22:53 GÜNCELLEME 17.05.2021 22:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından esnaflarla ilgili merakla beklenen gelişmeleri duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara iki ayrı grupta destek verileceğini belirterek, ilk grupta yer alan meslek gruplarına bir sefere mahsus 3 bin lira, ikinci grupta yer alan meslek gruplarına ise yine bir sefere mahsus 5 bin lira destek verileceğini açıkladı.

3 BİN LİRA VE 5 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK ESNAFLAR

5 bin lira destek verilecek grupta kahvehaneler, kafeler, çay bahçeleri, okul personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeleri ve lunaparklar yer alırken, 3 bin lira destek verilecek grupta ise seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncakçılar, kozmetikçiler, camcılar, çilingirciler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, zücaciyeciler, tuhafiyeciler ve kurs işletmeleri yer aldı.

Erdoğan, açıklamalarının devamında "1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza toplamda 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz" dedi.

DESTEK PAKETİNE İLK YORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destek paketine iş dünyasından ilk yorum ise Ankara Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.

"ÜYELERİMİZ İÇİN UMUT OLDU"

Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa yönelik açıkladığı yeni destek paketini değerlendirdi.

Destek paketinin, üyeleri için umut olduğunu söyleyen Baran, "Kapanma sürecinde hizmet sektörü çatısı altındaki işletmelerimiz tarifi güç sıkıntılar yaşadı. Bugün açıklanan destekler üyelerimiz için umut oldu. Temennimiz bu sürecin bir daha kapanma olmayacak şekilde devam etmesi ve tüm işletmelerimizin aktif olarak faaliyetlerini sürdürmesidir" dedi.

"TOPLUMA REFAH OLARAK GERİ DÖNECEK"

Baran, üyelerinin ihtiyaç duyduğu finansman desteği adımlarının atılacağı bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'a ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a teşekkürlerini aktararak, "Ticari hayatın normalleşmesine ilişkin verilen tüm destekler, ekonomik hayatımızda yerini bulacak, topluma refah olarak geri dönecektir" diye konuştu.

"İŞ DÜNYAMIZA MORAL VEREN BİR HABER OLMUŞTUR"

ATO Başkanı Baran'ın ardından İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Avdagiç, paketin iş dünyasına moral verdiğini belirterek, "Daha önce İTO olarak gündeme taşıdığımız gibi, yeni bir banka kredi sürecine ihtiyaç vardı. Yeni destek ve kredilerin yanı sıra, mevcut kredilerde de bir yapılandırma bekliyoruz. Salgından zarar gören küçük işletmelerimize verilecek toplam 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlerin gündeme gelme ihtimalinin azalması da iş dünyamıza moral veren bir haber olmuştur. Şimdi kazanımlarımıza bir halel getirmeyecek şekilde, kademeli normalleşme takviminin 1 Haziran'dan sonra başlayacak ikinci etabına da kalan sürede en iyi şekilde hazırlanalım" dedi.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman ise, esnafa yönelik açıklanan yeni destek paketine ilişkin, "Benzer ülkelerde destek seviyelerinin çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Ancak her şeye rağmen bu destekler esnafımıza nefes olacak" dedi.

Danışman, "Artık bundan böyle dünyamız kendi performansını ortaya koyacak fırsatların peşinden koşsun ve açıklarını kapatsın. İnşallah bundan sonra bu gelişmeleri konuşuruz" ifadelerini kullandı.