Elon Musk'tan sonra Bitcoin'i bu kez Çin vurdu!

Çin'de finans ve ödeme kuruluşlarının kripto para işlemi gerçekleştirmesi yasaklandı. Kararı sonrası Bitcoin 40 bin doların altını gördü

Elon Musk'tan sonra Bitcoin'i bu kez Çin vurdu!
Elon Musk'tan sonra Bitcoin'i bu kez Çin vurdu!
GİRİŞ 19.05.2021 09:37 GÜNCELLEME 19.05.2021 10:45

Çin, finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin kripto para birimi işlemleriyle ilgili hizmetler sunmasını yasakladı ve yatırımcıları spekülatif kripto ticaretine karşı uyardı.

Çin Bankacılık Birliği, Ulusal İnternet Finans Birliği ile Ödeme ve Takas Birliği'nin Salı günü yaptığı ortak açıklamada, yasağa göre, bankalar ve çevrimiçi ödeme kanalları da dahil olmak üzere bu tür kurumların müşterilerine kayıt, ticaret, takas ve uzlaştırma gibi kripto para birimini içeren herhangi bir hizmet sunmaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Son zamanlarda, kripto para biriminin spekülatif ticareti, insanların mülklerinin güvenliğini ciddi şekilde ihlal ederek normal ekonomik ve finansal düzeni bozarak toparlandı" dediler.

Çin, kripto borsalarını yasakladı, ancak bireylerin kripto para bulundurmalarını engellemedi.

Açıklamada ayrıca kripto para birimi ticaretinin risklerine dikkat çekilerek, "gerçek değer tarafından desteklenmediği ve fiyatlarının kolayca manipüle edilebildiği de dikkat çekildi.

BİTCOİN'İN SERT DÜŞÜŞÜNÜ DESTEKLEDİ
İşlemlere getirilen sınırlama sonrası son günlerde düşme eğiliminde olan Bitcoin uzun zaman sonra 40 bin doların altını gördü.