Haluk Bayraktar açıkladı: Polonya'dan sonra bu ülkeler de sırada

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 'Karabağ Nişanı' verilen Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, SİHA üsleri, yeni TİHA ve insansız uçaklarla ilgili detayları anlattı.

GİRİŞ 16.06.2021 14:21 GÜNCELLEME 16.06.2021 15:20
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

CNN Türk Fulya Öztürk, Karabağ Nişanı verilen Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar'la Bakü'de savunma sanayiine ilişkin detayları konuştu.

Bayraktar, Karabağ Nişanı'nın gurur verici olduğunu belirtirken, "Bizler açısından mutluluk ve gurur verici bir gündü. Aynı zamanda Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'ydü. Bir de Sayın Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev Cumhurbaşkanımız huzurunda bize Karabağ Nişanı'nı takdim etti. Bir Türk olarak gurur duyuyorum. Tek millet 2 devlet anlayışının somut bir şekilde sahada zaferle sonuçlanması. Azerbaycan ordusunun Karabağ savaşında göstermiş olduğu stratejik başarı, teknolojimizin sergilenmesi, son teknoloji milli ürünlerin başarısı, böyle bir başarının parçası olmak Türk vatandaşı olarak gurur verici. Türkiye kendi gençleriyle ismini andırsın, bu duyguyu kardeş ülkede yaşamış olmak çok büyük mutluluk. Oranın özgürlüğüyle şehit olmuş Azerbaycanlı kardeşlerimizi anıyorum" ifadesinde bulundu.

Ağızları açık kaldı, öve öve bitiremediler: Bu bir devrim!Ağızları açık kaldı, öve öve bitiremediler: Bu bir devrim!

SENEYE SİHA'LAR POLONYA'YA TESLİM EDİLECEK

POLONYA'YA İHRAÇ GERÇEKLEŞTİ Mİ? SIRADA HANGİ ÜLKELER VAR?

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar ülkelerin Polonya'ya yapılacak SİHA teslimlerinden de bahsetti.  Bayraktar, "Bizlerin bu teknolojiyi ileriye taşıması, dünyanın en etkin teknolojik ürünler bunlar. Sınır ötesi harekatlar olsun, İdlib harekatı olsun... Tüm dünya bunu konuşuyor. Türk SİHA'larına çok büyük bir ilgi var. Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan Polonya Silahlı Kuvvetleri'yle sözleşme imzaladık, SİHA'larımız teslim edilecek. En son Letonya Savunma Bakanı'nı ağırladık. Arnavutluk Bakanı'nı ağırladık... Avrupa ülkelerinden ciddi bir ilgi var. Artık Türkiye ihraç edebilir noktaya geldi" dedi.

Savunma sanayi yatırım fonu kuruluyorSavunma sanayi yatırım fonu kuruluyor

YENİ BİR SİHA ÜSSÜ MÜ KURULACAK?

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar yeni SİHA üsleriyle ilgiliyse, "(Azerbaycan ve Kıbrıs hakkında) Biz silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz kullanıyor. Burada biz sadece teknik destek sunuyoruz. Azerbaycan'da da SİHA'larımız var. Aktif bir şekilde... Üstler de aktif bir şekilde var. Teknik destek olarak devam ediyoruz. Kıbrıs konusu da TSK'nın kullanım konseptinde olan bir konu" ifadesinde bulundu.

AKINCI TİHA NE ZAMAN ENVANTERE GİRECEK?

Bayraktar savaşan insansız uçakların da müjdesini verdi ve, "Her gün çok yoğun şekilde uçuşlar yapılıyor. Bu sene içinde aktif sahada operasyonel olarak kullanılacak. Daha gelişmiş elektronik ekiplerle doldurulmuş bir sistem. Biz sonrasında ülkemize savaşan İHA'ları geliştireceğiz. Savaş uçakları artık insanlı olmayacak. Bu yarışa en ileri seviyede ülkemizin ihtiyaçları öncelik olmak üzere yapacağız" dedi.

KAYNAK: CNN TÜRK
YORUMLAR 57
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki heykelci budisler duymasın AİHM giderler..
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Uçan heykel yapmadan memleket düzelmez.
    Cevapla
  • Abuziddin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sesli guldum
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hükümet yetkilileri kimseye birşey anlatmak zorunda değilseniz inanmayanlar gitsin chp nin mafyaların, teröristlerin ağzına baksın biz size inanıyoruz fazla detay vermeyin çünkü bizim bizden başka dostumuz yok.
    Cevapla
  • Avni 2 yıl önce Şikayet Et
    Baykar aciklama sonrasi.Chp .hdp. ve iyi partililerin.suanki yuz ifadelerini tahmin edebiliyorum..Hani bir sarki varya..Mor ve otesi..
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Haluk bayraktar çıkmış sihadan,tihadan ve insansız savaşan savaş uçaklarından bahsediyor.Bu işin en son versiyonu,en pik olan ürünü heykel yapmak,siz heykel yapmadan hiçbirşey yapmış olamazsınız.CHP li Bodrum belediye başkanı deniz süngeri dediği heykele 2 yıl vakit harcamış,tozunu yutmuşlar ama yılmamışlar siz halen sihadan bahsediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle