AB'den YouTube lehine karar

Avrupa Birliği mahkemesi, YouTube ve diğer çevrim içi platformların bazı durumlarda telif hakkı ihlalinde bulunan içeriklerden sorumlu olmadığına hükmetti.

AB'den YouTube lehine karar
AB'den YouTube lehine karar
GİRİŞ 22.06.2021 21:25 GÜNCELLEME 22.06.2021 21:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkezi Lüksemburg'da bulunan, Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, bir müzik yapımcısının YouTube'a karşı açtığı davayı karara bağladı.

Platformlar bazı durumlarda sorumlu değil

Çevrim içi platform operatörlerinin ilkesel olarak kullanıcıları tarafından yasa dışı olarak yayınlanan ve telif hakkıyla korunan içeriği halka iletmedikleri ifade edilen kararda, platformların bazı durumlarda telif hakkı ihlalinde bulunan içeriklerden sorumlu olmadığı açıklandı.

Kararda, platformların söz konusu yasa dışı içeriği kaldırmak veya erişimi engellemek için hızlı biçimde harekete geçmesi gerektiği vurgulanarak, söz konusu platformların telif hakkı ihalelerini önlemeye yönelik uygun teknolojik araçları kullanmaması durumunda ise sorumlu olabileceklerinin altı çizildi.

Hukuki süreç Almanya'da başladı

Bir müzik yapımcısı, 2008 yılında telif haklarına sahip olduğu albümlerin YouTube’'a yayımlanması nedeniyle Almanya'da hukuki süreç başlatmıştı.

Alman mahkemesi, davayı Avrupa Adalet Divanı'na taşımıştı.

YORUMLAR 2
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    kimi kime sikayet edeceksin ayni ip tv gibi bazilari yakalansa bile buyuk liderleri yakalanmaz cunku bulundugu ulke de suc degil kanun yok sikayet etsen bile o kapanir yeni isim ile yine acilir her sikayet iki ay alir yeni sayfa acma on dk alir yada yeni isim youtube neyin ne oldugu bilmek zorunda degil orasi paylasim yada video bakma yeri eger senin yada koymasini istemezsen dava edersin o zaman silinir kapanir o zaman kadar o video film her yere konur hepsini sikayet edip kapatma istersen ustune soguk su ic o sistem yok bir yerde kalir
    Cevapla
  • futbol haber degil 2 yıl önce Şikayet Et
    youtube kulanmayin
    Cevapla