Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası devletin malıdır öyle de kalacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tank paleti fabrikası işçilerine seslendi. Erdoğan, "Fabrikamızın mülkiyeti Hazine'nin tahsisi Milli Savunma Bakanlığımızındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir öyle de kalacaktır" dedi

GİRİŞ 02.07.2021 14:36 GÜNCELLEME 02.07.2021 15:22
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bu fabrikamız 1973'ten beri TSK'ya, ordumuza hizmet veriyor. 4 yıl önce de bu tesisi milli savunma bakanlığı bünyesine aldık. 2019'da Bakanlığımız ve BMC ile imzalanan protokolle fabrikada yeni bir döneme başlattık. Fabrikamızın mülkiyeti Hazine'nin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığınındır. Tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır.

Fabrikanın işletmesini yapan firma Türk firmasıdır. Hiç bir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim, TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda askerin kontrolünde devam etmektedir. Her türlü denetim yetkisi MSB'ye aittir. Katar buranın finansal ortağıdır yüzde 49'u ile. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Fabrikanın fiili yönetiminde Tosyalı Holding dışında ortak yoktur. Türk şirketin yönetim yapısı da yakın zamanda değişmiştir.

İŞİ GÜCÜ AKŞAM YALAN SABAH YALAN

Buradaki çalışmalar Tosyalı Holding tarafından sürdürülecektir. Her kim bu fabrikanın yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor. Bay Kemal işi gücü akşam yalan sabah yalan... Daha yeni Katar'ın çocuklarını gençlerini tıp fakültesine sınavsız alıyormuşuz. Yok böyle bir şey. Bunu ispat et, hangi Katarlı öğrenciyi üniversitelere sınavsız aldık ispat et desek. Hukukta bir kaide var. Sen bizim gençlerimize saygısızlık yapıyorsun. Bir gün önce bunu açıklıyorsun, bir gün sonra sınav var.

SEÇİM TARİHİMİZ HAZİRAN 2023

Bu fabrika ile ilgili yalan ve iftiraları pervasızca tekrarlayan CHP'nin başındaki bu zat yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır. Yargı kararlarına saygı da yoktur. Aynı yalanları sürekli tekrarlayıp duruyor. Milletimiz bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir kez daha sandığa gömerek hak ettikleri cezayı verecek. 6 ay sonra seçim var, biz geliyoruz diyor. Bizim seçim tarihimiz Haziran 2023. Bu leblebi çekirdek işi değil. siyaset dürüstlük ister.

ALTAY TANKINI 2023'ÜN BAŞINDA TESLİM EDECEĞİZ

Fabrikamızda kamu ve sivil kuruluşların optik sistem ihtiyaçlarını karşılayan atölye de buradadır. Altay tankımızın üretimini de burada yapmayı inşallah planlıyoruz. Yazılımdaki gençlerimize sordum, dedim ne zaman bitiyoruz bu işi. En kısa zamanda dediler. En kısa zaman ne zaman. 2023'ün başında bunu yetiştirmeye vakıfız, siz var mısınız? Ekibi sıkıştıracağız inşallah hedef Altay tankını 2023'ün başında inşallah orduya teslim törenini yapacağız. BMC istihdam ettiği ilave mühendislerin katkısıyla ülkemizin yerli ve milli tank projesini de gerçekleştirecektir. İnşallah tankı da burada üreteceğiz. Bu donanım burada var. Fabrikanın yabancısı değiliz. 9 yıl önce burada 244. fırına obüsümüzün gövde kaynağını sizlerle birlikte atmıştık. 2016'ya kadar 280 fırtına obüsü üretilerek TSK'nın hizmetine verildi.

Geçtiğimiz yıl itibariyle yeni nesil fırtına obüslerimizin üretimine başladık. İnşallah kahraman topçularımız daha güçlü biçimde düşmanlarımızı yerle yeksan etmeyi sürdürecektir. Libya'da Azerbaycan'da olduğu gibi aynen devam edecektir. Yeni yatırımlarla geleceğe taşımak boynumuzun borcudur.

HİÇ ENDİŞENİZ OLMASIN

İHA'larımızla, SİHA'larımızla nasıl göklerde destan yazıyorsak karada aynı başarılara imza atmaya kararlıyız, hiç endişeniz olmasın. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras savunma sanayimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlardır.

Zırhlı taşıyıcıları çok mu çok önemsiyorum. Ona güvenle bakıyoruz. Bizi bu alana öncelik vermeye mecbur eden savunma sanayisinde güvenilir olmaktır.

BUNLAR KİMİN KİM OLDUĞUNU HALA ÖĞRENEMEMİŞLER

Allah nasip ederse 20 Temmuz'da KKTC'deyim. Geniş bir ekiple orada olacağız. Geçen günü Avrupa Komisyon Başkanı ile konuşuyoruz. 'Duydum ki Kıbrıs'a gidecekmişsiniz' dedi. Dedim gideceğim. E orada sert mesajlar vermezseniz. Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını gördün. Biz hakkımız neyse hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Kıbrıs'taki bütün o denizlerde oralardaki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Şu anda sondaj yapıyor muyuz? Yapıyoruz. doğal gazın sinyalleri geliyor. Hedef bir an önce oradan doğal gazı çıkarmak. Sonra benim milletim çok rahatlayacak. Çok daha ucuza doğal gazı kullanma fırsatını yakalayacak.

YORUMLAR 52
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Misafir rumuzlu vatandaşa yazımın devamı: Kimse orada çalışan personelin yetersizliğini veya zararda olduğunu söylemiyor. Bizim bildiğimiz atıl duran askeriye için çok önemli bir tesisin yeni yatırımlarla daha modern hale getirilmesi ve bir an önce Altay tankının üretilmesi diye biliyoruz. Varsa eksik veya yanlış bilgimiz lütfen anlatta herkes öğrensin. Bu ülkede chp zihniyetinin ülke menfaatine faydalı hiç bir şey yaptığına son 40 yıldır tanık olmadım. Benim siyasette bildiğim tek doğru, eğer chp bir şeyi destekliyorsa bilki o hem ülke hem millet için zararlıdır, chp neye karşıysa bilki o hem ülke hem millet için faydalıdır. Örnek; gezi olayları, fetö, 15 Temmuz, sihalar, Libya v.s.
    Cevapla
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada misafir rumuzuyla yazan vatandaş muhtemelen bu işin içinden gelen birisi. Misafir rumuzlu vatandaşa sormak istiyorum, Katarın buraya yatırım yapmasının sakıncası nedir? Tank palet fabrikasındaki makinaları alıp satacaklarmı yoksa buraya daha modern daha yeni makinalarmı gelecek? Birde 60 lı yıllardan kalan askeri teçhizatın bakımından onarımından tamirinden bahsediyorsun. 60 lı yıllardan kalma askeri teçhizatları tamir edip onarmakmı daha mantıklı, yoksa ordumuzun ihtiyacı olan zırhlı askeri araçların ivedilikle modern bir şekilde yenilenmesi mi mantıklı? Kimse orada çalışan personele yetersiz veya zarar ediyor demiyor.
    Cevapla
  • Mehmet57 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bütün büyükşehirler CHP de sizde birlikn8l6nda memleketin hayrına bir tane proje bulundu yapın yahu heykel hariç haa bi de çeşme vardı hakkını yemeyelim sonra derler çeşme yaptık ya gözüne dursun falan
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapma canım kardeşim, bu fabrikaların akıbetini neden CHP ye bağlıyorsunuz. Git CHP ye ne dersen de. Fabrika kurun ne yapıyorsanız yapın. Her konuyu CHP ye bağlayarak burnunuzun ucunu göremez olursunuz. Bakım merkezi kapatıp fabrika kurulmaz. Açın on tane fabrika açın helalihoş olsun. TSK nın bakım atölyeleriyle ne alıp veremediğiniz var. Üretici garantisi on yıldır, on yıl sonra bakımda kendi başına kalırsın. Kim bakacak o zaman bunlara?
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede tank yapabilecek tek yapı, TSK nın eski adı ana bakım merkezi komutanlığı, yeni adı ana fabrika mdürülükleri. Arazisini mi istiyorsunuz alın, atölyelerini mi istiyorsunuz alın. Ama teşkilatı bu ülkede tek bu kadar eski teçhizatı işler tutabilecek birimdir. 1960 model üretimi durmuş tanklar nasıl çalışıyor biliyor musunuz? Eski gemiler, diesel koca gemi motorları nasıl tamir ediliyor farkında mısınız. Yazık etmeyin farbrikalara.
    Cevapla
  • 50 milyon dolar 2 yıl önce Şikayet Et
    tank palet keşke özele kalmadan devlet tarafından adam gibi işletilebilseydi. Malesef devlet kurumlarında hamili kart yakınımdır işliyor...Daha şeffaf olunması gerekir.Cumhurbaşkanımızın çevresinde malesef sırtlanlar çok.Menfaat için her kılığa giriyorlar...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim. Tank palet kötü işletin bir yer değildi. Verilen her görevi yerine getirmiş, birden çok kalite belgesine sahip, NATO standardında belge sahibi bakım merkezleridir. Tank yapmak istiyorlarsa istedikleri arazide fabrika kurup üretsinler güvenmiyorlarsa bu merkezlere. Bu bakım merkezleri, askeri silah sistemlerinin ülkede en iyi yapılabildiği yerlerdir. Bunlar zarar ediyor diye değiştirmek, asker zarar ediyor diye özelleştirmekle eş değerdir. Yani zarar eden yük bir kurum değil, imkansız bulunamayan ambargoda yedek parçayı üretecek birimler bunlar. Dışardan alsanız, kendiniz üretseniz kalite kontrolünü yapacak birim buralar. Yani bu fabrikaların zarar kar diye bir durumu yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle