İslam Memiş'ten altın ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih belli oldu fiyatlar uçacak

Bayram tatili sonrası Altın fiyatlarının ne yönde seyredeceği merak edilirken, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili son dakika yorumu geldi.

GİRİŞ 25.07.2021 13:10 GÜNCELLEME 25.07.2021 16:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Küresel ve iç piyasalarda altın fiyatları hareketli seyrini sürdürürken yaz aylarında fiyatların gidişatı akıllardaki gizemini koruyor. Altın fiyatlarında yaşanan son değişimler yatırımcısı tarafından sıkı takibe alındı. 2-3 aylık süreç baz alındığında altın fiyatlarında görülen hızlı değişimler kafaları karıştırmaya devam ediyor. Analistler ve uzmanlar fiyatların hangi yöne seyredeceği konusundaki yorumlarını paylaşıyor. 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyalarla ilgili şunları kaydetti:
Altın ve gümüşün bir miktar değer kazandığını, destek sevilerinin altına kaymak istemediğini yükseliş isteğini koruduğunu görüyoruz.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatı tahmini
Altın haftanın son işlem gününde altının gram fiyatının 497-507 aralığında işlemler gerçekleştirdi. Gram altın fiyatı 495- 505 aralığına sıkıştı ama bu hafta 497-507 lira aralığında işlem gördü.

"DOLARDAKİ DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI SUNUYOR"
 
Dolar kurunda bir miktar geri çekilmeler gördük. 8.48-8.58 aralığında işlemler gerçekleştirdi. Dolar kurunda 8.44 lira güçlü bir destek olduğunu görüyoruz.
8.44 seviyesinin altına sarkarsa dolar kurunun 8 lira altına sarkma ihtimali bile olabilir. O yüzden 8.44 seviyesini önemsiyorum ancak 8.50 altındaki rakamlar kısa vade için özellikle dövizle ticaret yapanlar için bir alım fırsatı olduğunu da özellikle belirtmek isterim.

"ALTINDA HIZLI YÜKSELİŞLER BİZİ BEKLİYOR"

Altının ons fiyatı 1791-1834 dolar aralığında ama yükselişlerin daha hızlı devam edeceğini öngördüğümden dolayı 1800 dolarların altına eğer sarkmalar gerçekleşirse şimdilik böyle bir emare yok.

1808 dolar güçlü bir destek seviyesi. Eğer bu seviye aşağı yönlü kırılırsa tekrar 1790 seviyesini konuşabiliriz ancak altın fiyatlarında hızlı yükselişler bizi bekliyor.

Özellikle ağustos ayında 1860-1880 dolar yukarı yönlü kırıldıktan sonra yükselişlerin 1960 dolar seviyesine kadar hızlıca yükseleceğini de görebiliriz.

O yüzden altın satmak isteyen çıkmak isteyen yatırımcısını da rehavete kapılmadan sabırla beklemesini ifade edebilirim.

"FED SÖZLÜ AÇIKLAMALARLA PİYASALARA MÜDAHALE ETTİ"

Altının gram fiyatı dediğim gibi 490-507 aralığına sıkıştı. 500 altına her sarkmalar gram altın-TL tarafında alım fırsatları sunmaya devam ediyor.

Haziran ayında 538 liraya kadar yükseldiğini gördük. Haziran ayı tahminimiz 540-560 aralığıydı. FED hemen devreye girdi, sözlü müdahaleyle piyasaya baskı oluşturdu.
Güncel altın fiyatları: Gram 495 TL -  Çeyrek Altın: 821 TL - Altın Ons: 1,802

O yüzden 538 seviyelerinden geri çekildi. FED artık daha ayağı yere basan açıklamalar yapıyor. Enflasyonun biraz daha ciddiyetinde. O yüzden popülist açıklamalarla piyasaları baskılayamayacak.

ALTININ YIL SONU FİYATINA DİKKAT
Enflasyonun olduğu her yerde değerli metaller kral olmaya devam edecek. O yüzden gram altın-TL fiyatı tekrar 540 seviyesi yukarı yönlü kırılabilir.

Özellikle yıl sonuna kadar da bu yükselişlerin her defasında sık sık beyan ettiğim gibi 580-600 seviyesine kadar bir yükseliş beklemek gerektiğini tekrar ifade etmek isterim."

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ
Analistler, altının ons fiyatındaki düşüşün dolar kurunda görülen yüzde 0,3'lük artışla telafi edildiğini ve altının gram fiyatının yatay seyrettiğini bildirdi.

Enflasyon endişeleri, para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle küresel piyasalarda risk iştahının azaldığını ifade eden analistler, yurt içi piyasaların bugün öğleden sonra Kurban Bayramı tatiline gireceğini anımsattı.
 

YORUMLAR 50
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın hangi söylediği doğru çıktı ki, bu doğru olsun. Hep takip ettim. Takip ettiklerimden birisi bile doğru çıkmadı. Eğer altın yükselecek diyorsa anlayın ki düşecek. Bekleyip görelim.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar da düşüşoöavak ve altında da 350 yigörecek
    Cevapla
  • doktor 2 yıl önce Şikayet Et
    altın düşecek tir....
    Cevapla
  • Bence 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz düşünme ticaret yap bir çok insana fayda sağlarsın ve haramdan kurtulursun
    Cevapla
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın, dolar ve eurodan büyük faiz mi var. Alın teri dökmeden yattığı yerden ikiye katla sonra aylık 1,5 kar payına faiz de...
    Cevapla
  • Haldun 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben altından su anda zarar durumundayım , o nasıl olacak . Faiz dediğin parayı yatırırken vade dahilinde " Mutlak " kazançtır .
    Cevapla
  • Abdulkadir 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi kardeşim o zaman sen aldığın arabanın piyasası yükselince yüksek fiyattan satma faiz olur =) bir kere faiz nedir onu öğren. Burda bankada ki gibi 1 TL paran faiz ile 1.5 olması gibi olmuyor aldığın mal değerleniyor. Yani faiz değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle