Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na iki ANKA-SİHA daha teslim edildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen iki ANKA-SİHA, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. SSB Başkanı Demir, müjdeli haberi Twitter hesabından duyurdu.

GİRİŞ 01.08.2021 13:51 GÜNCELLEME 01.08.2021 13:51
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen iki "ANKA-SİHA"yı daha Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim ettiklerini bildirdi.

İHA'lar yangın bölgesinde MSB paylaştı!İHA'lar yangın bölgesinde MSB paylaştı!

Japonya'dan Türk SİHA'larına övgü: ABD'yi zorluyor!Japonya'dan Türk SİHA'larına övgü: ABD'yi zorluyor!

Demir, Twitter hesabından, söz konusu teslimata ilişkin paylaşımda bulundu.

ANKA-SİHA teslimatlarının devam etiğini belirten Demir, "Son olarak TUSAŞ tarafından üretilen 2 adet ANKA-SİHA'mızı daha Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim ettik. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    1000 liralik daireler 3000 binlira olmuş niye acaba
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok yakinda karde$ "KANKA" Modellerinide bekliyoruz.!
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın demir şimdi anladıkki ülkemizin yangın söndürme uçaklarına sihalar kadar ihtiyaç var savaş heryerde sizden yangın söndürme uçakları ile ilgili teşebbüsler bekliyoruz lisan lı yerli imalat olmalı bence,bu uçaklar normal zamanda ankaradan istanbuldan ve diğer şehirlerden tatil beldelerine yolcu taşımacılığı yapabilir kargo taşımacılığı ve savaş sırasında lojistik destek uçağı olarak kullanılabilinir.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    TSK nın tüm imkan kabiliyetleri TERİTORYAL SAVUNMA Stratejisine hizmet eder. Kardeşim. Nedir bu teritoryal savunma. Tüm silahlarını savaşta ve barışta kullanabilmelisin. Tek savaşta kullanılmak için hiçbirisi tasarlanmaz. Bu maksatla ilgili kurumlar kendi aralarında barış savaş müşterek çalışabilirlik anlaşmaları yaparlar. (Bu anlaşmalar toplumsal olaylar temelli yanlış çağrışım yapacak bir ismi var) Yani TSK savaş zamanı asker; barış zamanı gerilladır (kendi toprağını ele geçiren AFED karşısında)
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Demir basit bir proje ile paraşütçü atr gibi C 130 uçaklarımız ile yangın bölgesinin üzerine 100 kg- 500 kg lık fleksi pvc vb. tankar ile niye su sarnıçları/balonlar yangının gözüne(su damlası gibi) atılmaz. yangının gözüne gelince buharlaşmadan pvc dış kılıf tutuşup patlayınca su serbest kalır, buharlaşmadan. Çok mu zor bir denemek yapmak. dört gündür seyrediyoruz. Gece dahi görev yapabilir bu uçaklar, koordinata gelince kargoyu bırakmak çok mu zordur.
    Cevapla
  • ... 2 yıl önce Şikayet Et
    rüzgarlı hava da paraşütle yangının gözüne su mu atmalarını istiyorsun..)) püskürtüğün sudan maksimum efekti ve soğutmayı elde etmen için ciğleştirip iyonize etmen lazım, öyle pet şişeyle vahşi sulama yapar gibi suyu gönderemezsin..)) yine aşağıda çok parlak bir fikrin var, diğer bütün fikirlerin gibi gerçekçiliği hiç olamyan ama çok uçuk An-225 kargo uçağını yangın söndürme uçağı olarak üretmek..o uçaktan dünyada sadece 1 tane olduğunu biliyorsun diymi nerdeyse prototip, şöyle bir kaç saniyede olsa fiyat-maliyet-fizibilitesini düşünmedinmi yada o hantal uçak dağların arasında yangının gözüne nasıl su atabilir..:))
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    AN 225 projesi hakkında bilgi verirmisiniz. Ne aşamada. BU projede 640 ton kalkış ağırlığı olan stratejik bir kargo uçağı. Çok rahat tek sortide içinde taşıyacağı 1 tonluk 600 adet pvc (balon) tankalardan yangının gözüne atabilir (paraşütçü atar gibi) Stratejik bir ihtiyat....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle