Yangın bölgelerinde elektrik faturalarına 3 ay erteleme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son dakika yapmış olduğu açıklamada yangından etkilenen vatandaşların elektrik faturalarının 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Yangın bölgelerinde elektrik faturalarına 3 ay erteleme
Yangın bölgelerinde elektrik faturalarına 3 ay erteleme
GİRİŞ 11.08.2021 16:26 GÜNCELLEME 11.08.2021 16:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Yangından etkilenenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi. Yeniköy Termik Santrali’nin ilk ünitesi devreye alınarak üretime başladı" açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından satır başları;

Özellikle elektrik dağıtım şirketlerimiz bölgede yerleşik ve anında müdahale etmeye başladılar. Aşırı yağışlardan dolayı bazı abonelerimizin elektriklerinde kesilmeler var. Biz de bakanlıktan yetkilileri olay yerine intikal ettirdik.

YENİKÖY SANTRALİMİZİN İLK ÜNİTESİ DE BU SABAH ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Bölgedeki yangınlara gelince, hemen hemen bir kaç yer dışında kontrol altına alınmamış yangın yok. Kemerköy Termik Santrali'nde birinci ünite devreye alınmıştı. İkinci üniteyi hafta başı devreye alacağız.

Yeniköy Termik Santrali'nin bu sabah saat 06.30 itibarıyla ilk ünitesi çalışmaya başladı. Yarın da ikinci üniteyi devreye alacağız. Yatağan'da da bir santralimiz vardı.

3 AY ERTELENDİ

Yangın santral bölgesine gelmeden kontrol altına alındığı için burada herhangi bir risk söz konusu değil. Muğla'da herhangi bir elektrik kesintisi söz konusu değil. Afetten etkilenenlerin elektrik faturalarını 3 ay süreyle erteliyoruz.

YORUMLAR 10
  • Yeliz 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten her yer yıkılmış elektrik verebilicekmisiniz de fatura erteliyorsunuz bence Halkımız kendini toparlayan kadar para talep edilmemeli
    Cevapla
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Erteleme sadece borç biriktirir, ödenmeyen borcu ödemek daha çok mağduriyet oluşturur. Ya almayacaksın yada hemen alacaksın...
    Cevapla
  • fatihan 2 yıl önce Şikayet Et
    erteleme Ne demek kardeşim almayın be.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kadar kaçak kullanıyorlar bize ódetiyorlar yangın bölgesindeki kardeşlerimizin elektiriğini ötelemek nedemek 5 ay devlet ödese ne olur vallahi. Anlamıyorum.ayıp ya ayıp böyle yaralar sarılmaz
    Cevapla
  • Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç ay sonra yine aynı vatandaş ödeyecek ne değişiyor ki ha şimdi ha üç ay sonra, üç aya maddi durumu mu düzelecek vatandaşın. Ertelemek de güzel şey ama bunu basın yoluyla açıklamayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle