Türkiye'de üretime başladı! 2 bin kişiye iş müjdesi

Samsung, Oppo, Xiaomi ve Tecno’dan sonra Çinli Vivo da Türkiye’de telefon üretimine başladı. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekarelik alanda üretim yapan şirketin yıllık maksimum kapasitesi 5 milyon adet olacak

Türkiye'de üretime başladı! 2 bin kişiye iş müjdesi
Türkiye'de üretime başladı! 2 bin kişiye iş müjdesi
GİRİŞ 18.08.2021 10:16 GÜNCELLEME 18.08.2021 16:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai, “Fabrika yatırımımız ile beyaz ve mavi yaka olmak üzere yerel olarak 2 binden fazla kişiye iş imkanı sağlamayı planlıyoruz. Burada ilk üretilen telefon modelimiz yapay zekalı Y11s oldu. Hedefimiz Türkiye’deki kullanıcıların ilk 5 markasından biri olmak” dedi.

400 MİLYON KULLANICI

Posta'dan Murat Gülderen'in haberine göre; Şu anda Çin’de birinci, Hindistan ve Endonezya’da üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi olduklarını anlatan Ted Dai, şu bilgileri verdi:

Dünya çapında da 5’inciyiz. 400 milyondan fazla kullanıcımız var. Türkiye’ye yatırım yapma amacımız bir tesadüf değil. Potansiyel müşterimizin ihtiyaçlarını karşılamak için araştırmalar yaptık. Elde ettiğimiz veriler ışığında da bu yatırımı yapma kararı aldık.”

İHRACAT PLANI VAR

Ted Dai, 2021 yılı itibarıyla dünya çapında 7 global üretim üssüne sahip olduklarına da dikkat çekerek, “Yılda yaklaşık 200 milyon adet üretim kapasitesine ulaştık. Türkiye’de orta segment ve aynı zamanda yarı amiral gemisi konumunda olacak yeni cihazlar sunmayı planlıyoruz. Buradan üretim kapasitesine göre komşu ülkelere göre ihracat yapıp yapmamaya karar vereceğiz. Telefonlarımızı kullanıcılarımızın taleplerine göre şekillendiriyoruz.”

‘HER YERDEYİZ’

Ted Dai, satış sonrası servis ile ilgili de şunları söyledi: “Şu an halihazırda KVK, GENPA ve OUNO ile iş ortaklığı yapıyoruz. Bunlar Türkiye’nin her yerinden tüm kullanıcılarımızın cihazlarını kabul ediyorlar. Hedefimiz Türkiye pazarındaki varlığımızı, çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı dilediğimiz boyutlara çıkarmak ve Türkiye’de katma değer yaratarak büyük istihdam sağlamak.”

YORUMLAR 34
  • Panzehir 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar sorunlar var biliyoruz telefon pahalı, dolar ve Euro çok yüksek işe yaramaz telefonlar üretilecek ilk başta ama birde bunun aksi yönü var istihdam yani iş gücünün ekonomik faaliyetle artması şimdi değil ama 5, 10 sene sonra dünya devleri ile yarışacak cihazlar üretilecek önemli olanda bu ülkenin kalkınması için yapılan yatırımlar sizde haklısınız biz büyük bir ülkeyiz ama ekonomik açıdan çok gericiyiz bu yatırımlar artarak devam ederse bir teknoloji kenti japonya üretici devi çin gibi olabiliriz belki biz göremeyebiliriz ama ilerisi için umut verici yatırımların önü kesilmeden devam edilmeli
    Cevapla
  • Gurbetçi 52 2 yıl önce Şikayet Et
    100$ satılıyor bu telefon almanyada, düşünün artık ucuz iş gücü çin bile çini bırakıp türkiyeye geliyor maliyetten dolayı
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Konteynır maliyetleri ek gümrük vergileri nedeniyle bu yolu seçmeye başladılar
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin bu işleri yapa yapa yapmasını öğrendi bizde ogrenirmiyiz acep...30 yıldır araba üretiliyor bu topraklarda daha arabamız yok...
    Cevapla
  • Sadece Yazmak 2 yıl önce Şikayet Et
    TOGG ne yapalim vestel cep telefonu zaten uretiyor ozaman sen herhalde afrikadaki bir ulkeden yaziyorsun
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    üretenlerin adı türk kendi siyonist olursa isterse 130 sene araba üret yine kendi araban olmaz. netice itibarı ile "Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkûmdurlar! Böyle kimselerle ülkeyi zenginleştirmek imkânsızdır! Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz! Partiyi (CHP) bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!" sözünü benimsemişlerden bu ülkeye de millete defauda gelmez.
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz iş gücü için Türkiye'ye geldiklerini söyleyen akıllılara sesleniyorum; ucuz iş gücü ile alakası yok. Ürünlerine Türk Menşei'li ibaresi koyayarak girmekte zorlandıkları pazarlar için Türkiyede üretim yapıyorlar.
    Cevapla
  • Necmettin. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz isgucu.Cin ve Turkiyede ucretler ayni hedef pazar ise daha yakin ve altyapi mevcut.
    Cevapla
  • Ali Harman 2 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok. 1 euro 10 TL
    Cevapla
  • Tebrik 2 yıl önce Şikayet Et
    Her defasinda TFF’ye sallayanlara gelsin bu. Vivo TFF’nin ana sponsoru oldu gecen yil ve oyle piyasaya girdi. Kurumlara hatayi yuklemek yerine kisisellestirmek daha mantikli diye dusunuyorum. Tesekkurler TFF, tesekkurler Vivo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle