Son dakika haberi: Bloomberg duyurdu! BAE'den dev Türkiye hamlesi

Son dakika... BAE ile Türkiye arasındaki görüşmeler erken bir aşamada olmasına rağmen ilişkilerin düzeleceğine ilişkin gelişmeler bekleniyor. Ayrıca Bloomberg, Arap ülkesinden Türkiye'ye milyarlarca dolar yatırım yapılacağını iddia etti.

Son dakika haberi: Bloomberg duyurdu! BAE'den dev Türkiye hamlesi
Son dakika haberi: Bloomberg duyurdu! BAE'den dev Türkiye hamlesi
GİRİŞ 25.09.2021 07:26 GÜNCELLEME 25.09.2021 09:19
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Bloomberg'in haberine göre, Emirlik'in en büyük fonu Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) ve en yeni kurulan fonu ADQ, Türk şirketleriyle geçtiğimiz haftalarda görüşmeler yaptı. Bir kaynağa göre sadece ADQ, Türk fintech ve sağlık sektörü firmalarına 1 milyar dolara kadar yatırım yapmayı değerlendiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi merkezli varlık fonları, konuya yakın kaynaklara göre Türkiye’de milyarlarca dolarlık varlıkları inceliyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre aylardır süren görüşmeler, Abu Dabi Velihat Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen ay gerçekleşen telefon görüşmesinden önce başladı.

Konuya yakın üç kaynağa göre Emirlik’in en büyük fonu Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) ve en yeni kurulan fonu ADQ, Türk şirketleriyle geçtiğimiz haftalarda görüşmeler yaptı. Bir kaynağa göre sadece ADQ, Türk fintech ve sağlık sektörü firmalarına 1 milyar dolara kadar yatırım yapmayı değerlendiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci en değerli halka açık şirketi olan International Holding’in (IHC) sözcüsü sağlık ve sanayi sektörlerindeki yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi. Sözcü “Türkiye bizim için büyük bir yatırım fırsatı olabilecek en önemli gıda işleme tesislerinden birine sahip” diye konuştu.

Son dakika: Bloomberg duyurdu! BAE'den dev Türkiye hamlesi

İLİŞKİLERDE YUMUŞAMA

Bir kaynağa göre aralarında Abu Dhabi merkezli Royal Group’a ait özel yatırım şirketi Chimera Investments ve Nerve Holding’in de olduğu diğer fonlar Türkiye’yi incelerken bu fonların her biri 1 milyar dolara kadar yatırım yapabilir.

Görüşmeler erken aşamada olsa da Suriye ve Libya’da karşı karşıya gelen iki ülke arasındaki ilişkilerdeki yumuşamaya işaret ediyor.

Ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed El Nahyan Ankara’da Erdoğan ile görüşmüştü. Tahnun aynı zamanda ADQ, IHC ve Royal Group’un yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Şu tarihe kadar Türkiye’ye en büyük BAE yatırımı 2019’da Emirates NDB’nin Denizbank’ı Rus Sberbank’tan 2,75 milyar dolara satın almasıyla yapılmıştı.

Bu ayın başında Dubai merkezli lojistik firması Aramex, MNG Kargo’yu satın alma görüşmeleri yaptığını duyurmuştu.

YORUMLAR 44
  • hakan aksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunlar buraya asla iyi niyetle gelmezler ne paraları nede pulları buraya girmemeli giriyorsada herşeyi Türkiye kontrol etmeli vede yönetmeli bunlara sadece kâr verilmeli
    Cevapla
  • H.İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya Arapların dolarlarına göz dikmiş beklerken bazı cahil mi desem,yoksa Türk ve Müslüman düşmanı mı desem kişiler istemiyorlar.Bence bu kişilere kulak asmamalıyız..
    Cevapla
  • Muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazır şirketleri satınalmak yatırım değildir. Gelip sıfırdan tesisler kursunlar. Bizim fabrikalarımızı, kuruluşlarımızı bunlara satmayalım.
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Güvenme bu kalleşlere
    Cevapla
  • Vatanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet hepinize iş var aş var derde bak demiyorlar ki benim ülkemdeki hazır para kazanan fabrikaları alacaklar bir kaç sene sonra hükümetlere kuyruklarını kaldırıp istediklerini yaptıracaklar gerekirse insanları işten atacaklar toptan yazık biz bize gerçekten yeteriz yeterli durustlugumuzden ödün vermeden saygılar
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Katar hariç Arap ülkelerinden Türkiye ye hiç bir fayda gelmez, bu bedeviler geçmişte Osmanlı dedeminde arkasından İngiliz kiskisrtmasi ile vurmuştu, şimdi de aynen devam ediyorlar, Türkiye Cumhuriyeti asla BAE.SUUD. küçük Arap devletleri dahil İRAN da bu listeye katılarak güvenilmemeli, bu ülkeler ABD.İSRAİL.İNGİLİZ çıkarlarına çalışan ajan köle sömürgelerdir,...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle