Erdoğan'a teşekkür ederek duyurdu: Türkler sayesinde satış yapabileceğiz

Angola Devlet Başkanı Lourenço, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin buraya gelmesiyle iki ülke için kazanımlarımız olacağı gibi bölgedeki diğer ülkelerde de üretim ve satış yapabileceğiz.' dedi.

GİRİŞ 18.10.2021 17:32 GÜNCELLEME 18.10.2021 17:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Angola ziyareti kapsamında başkent Luanda'daki imza töreni sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Angola Devlet Başkanı Manuel Gonçalves Lourenço, ziyaret kapsamında iki ülke arasında farklı alanlarda anlaşmalar imzalandığını söyledi.

Lourenço, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyoruz ve bu iş birliğine çok güzel bir şekilde bakıyoruz. Gelecek, Türkiye ve Angola için iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Luanda seferlerine başladığını hatırlatan Lourenço, iki ülke ilişkilerinin 3 ay gibi kısa sürede hızla ilerlediğine dikkati çekti.

Lourenço, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada kabul ettiğimiz için onur duyuyoruz. Ben önce Türkiye'ye ziyarette bulunmuştum. 3 ay önce Ankara'daydım ve samimi bir şekilde dostluklarımızı pekiştirdik. Oradaki ziyaretimizde önemli iş birliği anlaşmaları imzaladık. Bu ziyarette de yine birkaç önemli anlaşmayı biraz önce imzaladık." diye konuştu.

THY'nin Luanda seferlerini haftada 2 kez düzenleyeceği bilgisini paylaşan Lourenço, bu seferlerin Angola için çok önemli olduğunu ve iki ülke insanlarını birbirine yakınlaştıracağını vurguladı.

ANGOLA, TÜRK YATIRIMCILAR İÇİN BÖLGEDEKİ DİĞER ÜLKELERE KAPI OLACAK

Angola'nın Türk yatırımcılar için önemine işaret eden Lourenço, Türk yatırımcıların Angola'ya gelmesiyle diğer ülkelerde de ticaret ve yatırım yapma imkanı bulabileceklerinin altını çizdi.

Lourenço, "Afrika ülkeleri arasında Angola daha iyi ve modern olmaya çalışıyor. Türkiye'nin buraya gelmesiyle iki ülke için kazanımlarımız olacağı gibi bölgedeki diğer ülkelerde de üretim ve satış yapabileceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Angola ziyareti kapsamında iki ülke arasında eğitim, gümrük, tarım ve medya gibi farklı alanlarda anlaşmalar imzalandı.

Afrika turu kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'dan sonra Togo ve Nijerya'yı ziyaret ederek resmi temaslarda bulunacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Sağduyu 2 yıl önce Şikayet Et
    Afrika ülkeleri Türk mallarını Fransa üzerinden alıyormuş, biz neden doğrudan ticaret yapmayalım. Çin küresel dominat güç olmak istiyor ve icabında her kabilenin çadırına girmeye çalışıyor. Büyük devlet , çok üreten, teknolojik üretim yapan ve bunu herkese satabilen devlettir. Afrikalı mazlumlar bin yıllardır köle muamelesi görüyor. Gücümüzün yettiği kadar mazlumlara destek olmak inancımızın gereğidir.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiyee 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok ticaret yapalım Afrika ülkeleriyle
    Cevapla
  • Mümin AKTAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet adamlığı Burdur.Ufuk ve vizyon gerektirir.İç işlerimizde denetleme ve planlamayıda güzel yapabilirsek tamamdır bu iş.
    Cevapla
  • seçkn 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk hava yolları seferleri önemli, gidemediğiniz ülkeye malzemede gönderemezsiniz. bu seferler Angola için daha önemli çünkü İstanbul üzerinden diğer ülkelerede ulaşım sağlayabilecekler. angola'nın dünyaya açılan kapısı İstanbul olacaktır
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Afrika da bir AVM baskını sonrası İngiliz orjinli "İslamcı" teröristler ile tanışıldı. Bunlar he yerde; Başkan ERDOĞAN ın ziyareti sırasında Nijerya da 30 kişi öldürüldü; bir örnek. Ancak bu savaş mikrobu/silahı Kaleşnikof ile karakterize edilebilirse, BAYRAKTAR siha ise bunun ANTİKORU. Antikor verilen ülkelerde bu propaganda ve manipülasyon kurutulacaktır. Bu operasyonların (sahte bayrak) nasıl işlediğini izleyin. https://www.youtube.com/watch?v=z8FDPU-tDBU&t=5s
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle